Hlavní obsah

Návštěva: Byt, který stárne s noblesou

Foto: Jiří Beran

Foto: Jiří Beran

Reklama

Do prostorného bytu v malebné čtvrti Nového Města pražského se zamiloval pár v nejlepších letech a rozhodl se pro kompletní proměnu. Nahlédněte s námi do interiéru, který se pyšní luxusními materiály a originálními doplňky.

Článek

Byt o velikosti 81 m² nedaleko centra Prahy si majitelé přáli proměnit ve vysněný originální a zároveň elegantní domov, kde budou moci trávit čas s rodinou i v páru. „Zvláštní důraz klienti kladli na použití kvalitních přírodních materiálů, které s časem získají patinu,“ popisuje zadání architekt a zakladatel studia ZOAA, Ing. arch. Jakub Zoula.

Interiér v nadčasovém provedení

„Barevná a materiálová paleta celého bytu je laděna do bílé, béžové a ocelově modré barvy v kombinaci se dřevem a drobnými detaily v mědi. Stanovením tohoto základu jsme docílili sjednocení celého prostoru,“ popisuje koncept spoluautorka realizace, Ing. arch. Lenka Zoulová.

Kuchyni dominuje měděná pracovní deska

„Pracovní desku spolu s dřezem jsme nechali vyrobit nestandardně z mědi. Investoři byli z nápadu nadšeni a dnes mají radost z každého otisku a šrámu, který na desce zůstane,“ popisuje promyšlené detaily Lenka Zoulová.

Foto: Jiří Beran

Na míru vyrobený kuchyňský dřez plynule navazuje na pracovní desku, čímž vznikají dokonalé přechody bez nežádoucích spárFoto: Jiří Beran

Propojení obývací části s jídelnou

Útulné atmosféře místnosti dodává šmrnc atypické rozmístění svítidel nad obývací částí a jídelním stolem. Vestavěný nábytek i prostorná sedačka byly navrženy a zhotoveny na míru.

Foto: Jiří Beran

Hravě rozmístěná svítidla Orient od Lightyears v různých velikostech a odstínech matovaných kovů prostor oživila a zároveň sjednotilaFoto: Jiří Beran

Originální tapeta s motivem Prahy

Při vstupu do ložnice upoutá pozornost na míru vyrobená tapeta, jejíž předlohou se stala pohlednice s motivem historické mapy Prahy. Ostatní vybavení místnosti bylo řešeno v minimalistickém provedení tak, aby nenarušovalo efekt tohoto prvku.

Foto: Jiří Beran

Základem interiéru je kvalitní podlaha v dubovém dekoru, prolínající se celým interiéremFoto: Jiří Beran

Koupelna v mramoru

Lakovaný nábytek v neutrálním béžovém provedení nechává vyniknout mramorovou texturu v celé její kráse. Kulaté zrcadlo nad umyvadlem zaujme závěsem v podobě koženého řemenu.

Foto: Jiří Beran

Místo obvyklých háčků na ručníky jsou použity dřevěné kruhy z masivního dřevaFoto: Jiří Beran

Vizitka studia

Architektonické studio ZOAA navrhuje a realizuje interiéry, budovy i veřejné prostory. Každý projekt je pro architekty výzvou a posunem vpřed. Při navrhování vždy pomýšlí na pozitivní dopad na člověka a jeho vnímání světa skrze prostředí, ve kterém žije či pracuje. Více na www.zoaa.cz.

A tady se můžete podívat, co o vás prozradí váš byt

Reklama

Související témata:

Načítám