Hlavní obsah

Osmý div světa v Praze

Foto: Makroconcert

Nádherné tanečnice Gruzínského národního baletuFoto: Makroconcert

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechte se strhnout příběhem o boji, utrpení a statečnosti gruzínského národa. Nechte se uchvátit živou hudbou a tradičními nástroji...

Článek

V pátek 28. listopadu v pražském Kongresovém centru zažijete nevídanou podívanou. Na scéně vám zatančí téměř sto tanečníků a hudebníků. Uvidíte nádherné kostýmy a přepychovou scénu odrážející obraz gruzínské duše. To vše vám v unikátním představení předvede lidový klenot gruzínského národa - Gruzínský národní balet - Sukhishvili.

Jména zakladatelů slavného Gruzínského národního baletu Ilika Sukhishviliho a Nina Ramishviliho jsou obklopena legendami a sláva souboru je celosvětová. Média soubor nazývají „osmý div světa".

Sukhishvilův národní balet byl prvním folklorním tanečním souborem, který se publiku představil na slavném jevišti La Scala Opera House v Miláně, kde překonal rekord známého tenora Enriqua Carusa a po jejich výstupu se opona zvedla čtrnáctkrát!

Vystoupení na Broadwayi bylo největší senzací roku a samotný soubor byl označen jako „nejlepší baletní soubor, který kdy vystoupil na Broadwayi".

Foto: Markoconcert

Charismatičtí tanečníciFoto: Markoconcert

Soubor se skládá ze sedmdesáti tanečníků a vlastního orchestru. Během své existence má za sebou více než 200 turné a více než 9200 vystoupení, devětkrát navštívil pět kontinentů a osmaosmdesát zemí. Od prvního vystoupení gruzínští tanečníci imponují divákům na celém světě svou ohromující choreografií, rychlými otočkami a skoky působícími závrať. Úchvatným příkladem jejich výjmečných schopností jsou skoky a otočky na palcích nebo otočky na jednom koleni s dostatečnou rychlostí na to, aby se vám zastavilo srdce!

Dvouhodinový program Gruzínského národního baletu je souvislý příběh gruzínské duše a osudů gruzínského národa během posledních let.

Vstupenky v sítích ticketpro.cz, ticketportal.cz, ticketstream.cz, ticket-art.cz. Cena: 1750 Kč, 1450 Kč, 1250 Kč, 950 Kč, 750 Kč, 550 Kč.

Kdo: Gruzínský národní balet - Sukhishvili Kdy: 28. listopadu 2008 Kde: pražské Kongresové centrum

Reklama

Související témata:

Načítám