Hlavní obsah

Nebezpečně ženská: Krajka na topech, sukních i šatech

Foto: Alones, Shutterstock.com

Foto: Alones, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je nadčasová, můžete ji nosit v každém věku, a navíc v ní vždy budete vypadat skvěle. Ano, tušíte správně, řeč bude dnes o krajce! Vybrali jsme pro vás na jaro a léto 20 krásných kousků.

Článek

Jestli existuje materiál, který sluší všem generacím a dokáže ženu proměnit v nadpozemskou či éterickou bytost, pak je to krajka. Je něžná jako broušená váza, vzdušná jako pavoučí síť protkaná těmi nejjemnějšími nitkami, a zároveň nebezpečně svůdná jako vaše negližé. Proto se do ní na jaře a v létě zahalte klidně od hlavy až k patě a užívejte si ten pocit výjimečnosti.

Je sice pravda, že největší sázkou na jistotu je vždy krajka černá, v tomto období vám však doporučujeme nahradit ji světlými a veselejšími barvami. Zvláště bílá krajka vás omladí a dá vyniknout vašemu letnímu opálení, ale i pestré a výrazné barvy dodají vašim outfitům patřičný šmrnc. Inspirujte se našimi tipy.

Romantické topy

Krajková tílka a trička patří k základním kouskům dámského šatníku. Skvěle doladí obyčejné džíny či šortky, ale i elegantní jednoduché kalhoty v černé i bílé barvě, které oživí, nebo v jejich kontrastu naopak patřičně vyniknou.

 V kombinaci s černou

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Zara, 799 Kč; 599 KčFoto: Archiv firmy

Něžná bílá

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 899 Kč; Promod, 489 KčFoto: Archiv firem

K džínám i bílým kalhotám

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Orsay, 499 Kč; Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Sofistikované sukně

Krajka dodá každé sukni na sofistikovanosti a váš outfit v každém případě pozvedne o laťku výš. Na štíhlé postavě perfektně vyniknou pouzdrové modely, dámy, které naopak nechtějí příliš zvýrazňovat své pozadí, nechť sáhnou po áčkovém střihu. K pouzdrovým sukním doporučujeme obout ideálně sandálky na vyšším podpatku, páskové lodičky, maximálně nazouvací pantoflíčky s uzavřenou či otevřenou špičkou. A chcete-li skutečně zaujmout, zvolte k sukním krajkový top ve stejném provedení.

Se stejným topem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Edited (prodává About You), 1557 Kč; Next, 1225 KčFoto: Archiv firem

Nadčasová černá

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Guess Jeans (prodává Answear), 2699 Kč; Zoot, 699 KčFoto: Archiv firem

Luxusní šaty

Krajkové šaty byste měly mít ve své módní sbírce minimálně alespoň jedny. A když už to nejsou „malé černé“, doporučujeme vsadit na béžové a pudrové odstíny nebo tmavě modrou barvu, která je vhodná namísto černé především pro blondýnky. Na dovolené se ovšem odvažte mnohem víc a předveďte své opálení klidně ve šťavnatějších odstínech.

Pouzdrové modely

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Reserved, 999 Kč; Papper Dolls (prodává Zoot), 2599 KčFoto: Archiv firem

V letních barvách

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Reserved, 699 Kč; Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

V midi délce

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 1799 Kč; Little Mistress (prodává Zoot), 2499 KčFoto: Archiv firem

Maxi šaty

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 1999 Kč; Mohito, 1199 KčFoto: Archiv firem

Odvážný overal

Ani milovnice overalů dnes nebudou ochuzeny. Vybrali jsme pro vás dva zajímavé kousky, které se hodí třeba na letní party. V prvním případě jde o model bez rukávů, druhý model je pro změnu ozvláštněn rukávky do zvonu. Obě varianty můžete navíc doplnit jednoduchým sáčkem a zajímavou kabelkou.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 1299 Kč; Orsay, 1199 KčFoto: Archiv firem

A víte, odkud se krajka vzala? Přečtěte si náš článek: Krajka není jen pro slavnostní chvíle!

Reklama

Načítám