Hlavní obsah

Osm důvodů, proč muži masturbují. Znáte je?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fyzické i psychické uspokojení, zdroj příjemných pocitů. Masturbace patří k častým činnostem mnoha mužů. Kolik důvodů je k ní vede? Dohromady osm – a všechny jsou na místě!

Článek

Onanie? Součást životního stylu obou pohlaví, i když jedno k ní má prokazatelně mnohem blíž. Antropologové rozborem sexuálního chování asi 300 různých společností prozatím nenašli ani jedinou, ve které by masturbace byla u žen častější než u mužů. A taky i u našich nejbližších příbuzných ve vývoji – u opic primátů a subprimátů – samci masturbují častěji než samice. Již to o něčem vypovídá, nicméně už někdo někdy zodpověděl, proč to vlastně muži dělají? Důvodů, proč masturbují, je hned několik.

1. Okamžitá rozkoš

On chce a může, partnerka je indisponovaná. Řešení? Vyhovět si svépomocí! Pokud má muž větší sexuální apetit než jeho milenka, jedná se o vhodný způsob, jak nesoulad tohoto typu odstranit. Kdekoli, kdykoli, s kýmkoli.

2. Chvilka o samotě – bez námahy

Potřeba vybití „přebytečné energie“ – navíc bez investic (předehry), něžné snahy a zbytečného vysvětlování se mnohým jeví jako ideální způsob, jak prožít volný čas.

3. Únik od problémů

„Vypustit“ páru, ulevit si od psychického a fyzického stresu a nahromaděného napětí. Po tom touží všichni vystresovaní muži. Masturbace se jim tak vyloženě nabízí. A proč vlastně ne? Rozhodně lepší než nevěra!

4. Způsob sebepoznávání

Každý chlapec již od raného věku ví, že manipulace s vlastním přirozením přináší příjemné pocity. A tato záliba mu zůstane i v dospělosti, jen se trochu prohloubí.

5. Udržování návyků získaných v pubertě

Muži s příchodem partnerského vztahu nebo manželství obvykle masturbovat nepřestanou. Onanie je něco jako jejich životní styl a zvyk z dob, kdy nejsou úplně pohlavně vyzrálí. Může jim připomínat staré dobré časy, mohou se při ní cítit bezpečněji v neobvykle rozbouřeném světě. Ať už je v tom cokoli, budiž jim to přáno!

Foto: PhotoMediaGrou, Shutterstock.com

Na tom, že si muži sami ulevují, není nic špatnéhoFoto: PhotoMediaGrou, Shutterstock.com

6. Nedostatečné uspokojení

Pánové taky mají rádi své navyklé způsoby stimulace, kterých se jim od současných partnerek nedostává. Často se stává i to, že milenka muže přestane přitahovat, a proto si raději „vyhoví“ sám. Zde se možná o něco víc projevuje mužská nátura – hovory o tom, „co, kdo a proč“, jsou pro ně tak vyčerpávající!

7. Obava ze zklamání

Předčasná ejakulace je považována za žert přírody. Jak ji obejít? Mít orgasmus ještě před tím, než dojde na sex a během něj se tvářit jako sexuální maratonec. Takže pár minut v koupelně, ve sprše, za dveřmi kuchyně… Takové utajování si někdy žádá vynalézavost, ale za delší výdrž při sexu to přece stojí. Hlavně jde o zachování důstojnosti!

8. Samota

Rozchod, nesmělost, samota? Člověk jako takový prochází několika životními fázemi, ke kterým z mužského pohledu patří i dlouhodobá absence partnerky či dočasné odloučení od ní. Pak, aby opuštěný chudák neztratil zdravý rozum, uchýlí se k masturbaci. Vy zase chodíte nakupovat, takže co!?

A proč muži masturbují podle vás?

Související témata:

Načítám