Hlavní obsah

Troufnete si? 6 nej trendů líčení aneb Mega řasy, červené oči a tmavé rty

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je přirozené, že větší chuť experimentovat s líčením a zkoušet nové věci máte na jaře. Proč ale čekat další dva měsíce? I na aktuální sezonu si pro vás návrháři a jejich dvorní make-up profíci vymysleli svěží a zajímavé looky. Oblíbí si je jak milovnice jednoduchosti, tak fanynky extravagance.

Článek

Výrazné tmavé odstíny, decentní i okázalý třpyt, zdravý jas a grafické kresby. To vše a ještě víc vám nyní navrhují vyzkoušet vizážisté světových módních domů. Tohle líčení můžete kompletně okopírovat, anebo ho přizpůsobit svému stylu a pouze „vypíchnout“ pointu. Je to jen na vás. Rozhodně ale nezůstávejte u své staré rutiny a zkuste se na sebe podívat novýma očima.

Módní gotika

Jednou z nejnápadnějších tendencí, která se na molech objevila, je návrat k tmavé a tajuplné gotice. Nebojte, nebudeme vás nabádat, abyste si vytvořily „pandí“ oči a černé rty. Nabízíme vám stylovější, nositelnější a mnohem sofistikovanější verzi tohoto směru, stále se však jedná o nepřehlédnutelný make-up, kdy se klade důraz jak na výrazné rty, tak i oči. Používají se tmavé tóny červené, modré, hnědé, vínové a fialové. Oči mohou být kontrastně orámované, anebo naopak nalíčené až k obočí, a líčení může dokonce přesahovat a táhnout se směrem ke spánkům.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Jemnější variantu předvedly modelky na show značky Valentino: zde byla barva stínů a rtěnek často téměř stejná. Zato Philipp Plein se rozhodl přitvrdit: oči modelek nechal zvýraznit černou tužkou a tmavými stíny po celém víčku. Nevynechal ani velmi tmavé, v některých případech černé rty, které byly jak v matném, tak i extra lesklém provedeníFoto: Profimedia.cz

Řasy na maximum

Otevřený panenkovský pohled snadno vyčarujete s pomocí nalepovacích řas. Dříve se používaly především při tvorbě poutavého party looku, ale dnes se stávají běžnou součástí denního líčení. Volte samostatné trsy, které jen lehce doplní řadu vašich vlastních řas a krásně je zahustí. A určitě vás zaujme, že nyní se řasy lepí nejen na horní, ale i na dolní víčko.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Vizážisté domu Chanel podpořili výrazně zahuštěné spodní řasy světlým líčením s jednoduchou černou linkou. I na přehlídce značky MSGM se make-up artisté více soustředili na spodní víčkoFoto: Profimedia.cz

Grafika na víčku

Linky jsou nehynoucí klasika. Objevují se každý rok a vizážisté neustále pracují na tom, aby mohli publiku „předhodit“ něco nového. Dokázali překvapit i letos a naservírovali nám linie nakreslené těsně nad záhybem horního víčka – v oblasti nadočnicového oblouku. Rýsují se buď klasickou tekutou linkou v nejrůznějších barvách, nebo i stíny a lehce namočeným štětcem. Tvar a šířka samotné linky už zůstává jen na vás a vaší fantazii.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Elektrická modř i ohnivě rudá zářily na přehlídce značky Prabal Gurung. Italský módní dům Moschino zvolil jemné tóny hnědéFoto: Profimedia.cz

Nový pohled na smokey eyes

Kouřové líčení očí je další stálicí, kterou milují tisíce žen po celém světě. A protože v legendárním černém a hnědém provedení už nikoho neohromíte, doufáme, že se vám zalíbí jejich nová interpretace. Uprostřed víčka se totiž nyní objevují nejrůznější barvy. Velmi efektně vypadá spojení sytě červené a černé, ale za zkoušku stojí i odlesky zlaté a měděné. Jestli nefandíte teplým tónům, určitě je můžete zaměnit za studenější modrou nebo zelenou.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Od pronikavého pohledu modelky z přehlídky kolekce značky Alberta Ferretti byste jen těžko odtrhávaly oči. Módní dům Balmain líčení přizpůsobil oblečení, které bylo v odstínech drahých kovůFoto: Profimedia.cz

Projasněný „no make-up“ look

Už několik sezon je v módě takzvané nahé líčení, kdy je hlavním úkolem nanést na sebe barvy tak, abyste vypadaly velmi svěže, odpočatě, zdravě a přirozeně – a hlavně „nenamalovaně“. Tento rok se k tomu přidal i nepřehlédnutelný jas. Ten nenápadně konturuje tvář a pokaždé, když se natočíte na sluníčko nebo světlo, vyniknou všechny vystouplé části obličeje. Tohoto efektu docílíte rozjasňovačem, který se nanese na horní část lícních kostí, hřbet nosu, „véčko“ na horním rtu a oblast pod obočím.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Poznaly byste, že na loocích modelek z přehlídek Lanvin a Christopher Kane pracovali vizážisté dobrou hodinu?Foto: Profimedia.cz

Metalický třpyt

Mezi barvami drahých kovů se letos nejvíce vyjímají zlatá a stříbrná. Tenké horní i spodní linky, stejně jako kompletně zabarvená, jemně se třpytící víčka jsou nyní na vrcholu slávy. Nehleďte na to, jak jsou tyto odstíny výrazné, a úplně v klidu je noste během dne. A v noci jsou pak absolutní must-have!

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Oslnivé zlaté dali přednost vizážisté připravující přehlídku návrhářky Alexis Mabille. Emporio Armani nechal svým modelkám orámovat oči stříbrnou – díky tomu mají neuvěřitelně rozzářený pohledFoto: Profimedia.cz

Jaký trend se vám líbí nejvíce? Máte v plánu ho vyzkoušet?

Reklama

Související témata:

Načítám