Hlavní obsah

Nejčastější mužské lži! Jak často tohle doma slýcháte vy?

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Reklama

Je to taková hra, kterou hraje snad každý muž a žena, co už spolu delší čas žijí. Pánové automaticky vypouštějí z úst známé věty a vy sice víte, že neříkají pravdu, ale necháváte to být. Jsou to úsměvné věci a vy prostě už dávno víte, že ve vztahu jde o víc.

Článek

Bývají to reakce na běžné partnerské hovory, taková zaběhnutá manželská konverzace, tradiční odpovědi na tradiční otázky a podobně. Tohle je jednoduše pět nejčastějších mužských lží, které důvěrně zná snad každá žena, ale nic si z nich nedělá. Jsou totiž spíš úsměvné než závažné.

Ne, neztloustla jsi!

Znáte to. Čas od času máte pocit, že vám trochu narostl zadek, že ty šaty jsou vám poněkud těsnější, prostě že jste trochu přibrala. Ale nechce se vám tomu věřit, toužíte, aby vás někdo ujistil, že to není pravda.

Jistota je v tuhle chvíli zeptat se na názor partnera. Na sto procent totiž dostanete odpověď, po které toužíte. I kdybyste přibrala dvacet kilo, má-li váš partner alespoň nějaký pud sebezáchovy, automaticky řekne: „Ne, vůbec, absolutně jsi neztloustla.“ A jestli máte doma opravdový poklad, s úsměvem dodá, že vám to moc sluší.

To jsi mi ale neříkala

Jasně že jste mu šestkrát zopakovala, aby nezapomněl dát synovi ráno čepici. Samozřejmě že jste mu několikrát řekla, že dneska se zdržíte v práci, a tak se musí postarat o večeři.

Ale stejně když přijdete domů, vaše dítko se raduje, že bylo v tom marastu za jedinou hvězdu třídy bez pokrývky hlavy, a váš muž se do toho ptá, co nesete k večeři. A ještě než se začnete podivovat, vlastně víte, jaká bude partnerova reakce: „Miláčku, to jsi mi ale neříkala.“

Hned jsem zpátky

Tohle je taková obdoba obligátní věty „Jdu na jedno“. Jakmile váš muž vyráží odpoledne či večer na rychlý pokec s kamarádem, jednoduše víte, že domů se samozřejmě vrátí, ale hned to rozhodně nebude.

Každý muž má sice trochu jiné vnímání času a zřejmě i jinou rychlost konzumace, ale i ten nejhbitější chlap to nestihne dřív než za hodinku či dvě. A každá trochu rozumná žena s ním ani dřív nepočítá.

Foto: Nataliya Sdobnikova, Shutterstock.com

Muži a vnímání času? S kamarády nebo u piva prostě čas ubíhá rychlejiFoto: Nataliya Sdobnikova, Shutterstock.com

Hezká? To jsem si nevšiml

Přistěhovala se k vám do domu nová sousedka? Přijali ve vaší oblíbené restauraci novou servírku? Seznámila jste se s partnerovou novou kolegyní?

Je jedno, že vypadá jako světová královna krásy, má dokonalé míry, dlouhou blonďatou hřívu a plný dekolt. Když jen tak poznamenáte, že je moc hezká, váš protějšek jistě utrousí něco ve smyslu: „Vážně? Ani jsem si nevšiml.“ Pokud však právě neoslepl, je jasné, že pravdu nemluví.

Ne, je to moc dobrý, miláčku

Rozhodla jste se zkusit to se zdravou stravou a místo slíbeného knedlo vepřo zela jste mu naservírovala dušenou brokolici. Nebo jste sice vařila tradiční svíčkovou, ale omáčka je hrudkovitá a knedlíky jsou rozvařené. Jednoduše moc dobře víte, že mu právě předkládáte něco, co jeho chuťové pohárky nemůže potěšit. Ale on je gentleman, má vás rád, a proto vám zalže: „Kdepak miláčku, je to moc dobré.“

Také něco z toho říkává váš partner

Reklama

Související témata:

Načítám