Hlavní obsah

Nejdražší herečka světa Scarlett Johansson slaví 34!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Královna sex-appealu Scarlett Johansson má na svém kontě mnohá prvenství, o kterých sní snad každá herečka. Ve svých čerstvých 34 letech se zdá kariérně na vrcholu, přesto jí mnozí předpovídají, že bude jednou mnohem výš. Co všechno už dokázala?

Článek

Scarlett Johansson je dokonalým důkazem toho, že to nejlepší v životě začíná po třicítce. Sexy blondýnka má za sebou Kristova léta, dnes slaví 34. narozeniny a její kariéra se nikdy nevyvíjela tak slibně jako právě teď. My jí přejeme, ať tomu tak je i nadále. A teď se pojďme krátce ohlédnout za jejím dosavadním životem a kariérou.

V čem je Scarlett nej?

Vloni, a vlastně i v některých předcházejících letech, získala herečka dvě významná prvenství. Podle světově uznávaného žebříčku magazínu Ranker je v současnosti nejkrásnější ženou Hollywoodu – pro svůj nebývalý sex-appeal je často označována jako novodobá Marilyn Monroe (†36). Ačkoli nebyla vždy dokonalé štíhlá a nemá dlouhé nohy do nebe (měří slabých 160 cm), stejně z ní člověk nemůže spustit oči.

Přijde vám prvenství týkající se krásy jako malichernost? Scarlett Johansson vás dostane „něčím lepším“: v současnosti je nejlépe vydělávající herečkou světa. Loni si přišla na 40,5 milionu dolarů, tedy přibližně 900 milionů korun. Největší podíl na tom mají hlavně populární marvelovky jako „Iron Man 2“ (2010), série „Avengers“ (2012, 2015, 2018) či „Captain America“ (2014, 2016), v nichž Scarlett ztvárnila roli Černé vdovy.

Foto: Profimedia.cz

Marvelovská série udělala ze Scarlett Johansson nejlépe placenou herečku světaFoto: Profimedia.cz

Od dramatických postav k superhrdince

Scarlett měla k filmu namířeno od dětských let, neboť její maminka pracovala jako filmová producentka. Přestože na různé konkurzy docházela už jako malá holčička, proslavila se až ve čtrnácti letech, kdy ztvárnila roli traumatizované teenagerky v „Zaříkávači koní“ (1998).

Foto: Profimedia.cz

Role čtrnáctileté Grace v „Zaříkávači koní“ je nezapomenutelnáFoto: Profimedia.cz

Tímto snímkem si upevnila postavení filmové herečky – do té doby často hrála v reklamách – a ze stříbrného plátna už nikdy nezmizela. V průběhu let se pouštěla do projektů různorodé kvality: zatímco za „Ztraceno v překladu“ (2003) či „Dívku s perlou“ (2003) byla nominovaná na Zlatý glóbus, filmy jako „Pod kůží“ (2013) anebo „Holky na tahu“ (2017) kritika naprosto strhala.

Jako divačka milovala Scarlett Johansson filmy Woodyho Allena (82) a v roce 2005 se jí splnil sen: zahrála si v jeho snímku „Match Point – Hra osudu“ a další spolupráce následovala. V té době o ní časopis Variety napsal, že je jedna z nejvšestrannějších hereček své generace. A to ještě nevěděli, co bude následovat. Roku 2010 se totiž Scarlett stala jako Černá vdova definitivní součástí superhrdinských filmů.

Foto: Profimedia.cz

Nataša Romanovová alias Černá vdova je ikonickou hrdinkou původně komiksového světaFoto: Profimedia.cz

Vztahy po hollywoodsku

V osobním životě Scarlett Johansson potvrzuje klasický model hollywoodské hvězdy – rozchody a rozvody střídají nové vztahy a lásky. Před deseti lety se provdala za Ryana Reynoldse (42) a o tři roky později manželství z její iniciativy zaniklo.

Zatímco Ryan se poté oženil s Blake Lively (31), mají dvě děti a už pár let tvoří dokonalý hvězdný pár, Scarlett stihla vztah se Seanem Pennem (58) i další manželství. Novináře a majitele reklamní agentury Romaina Dauriaca (36) si vzala v roce 2014 a košem mu dala opět po třech letech. Jediným rozdílem je společná dcera Rose Dorothy. Nyní Scarlett randí s hercem a scenáristou Colinem Jostem (36).

Foto: Profimedia.cz

Nejnovějším objevem hvězdy je Colin JostFoto: Profimedia.cz

Jak jste na tom se Scarlett vy? Patří mezi vaše herecké oblíbenkyně, nebo jste jí nikdy nepřišli na chuť?

Reklama

Související témata:
Portrét

Načítám