Hlavní obsah

Nejdražší svatby slavných: Komu přinesla štěstí a komu ne?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Romantický obřad, opulentní hostina, šaty za milion a stovky hostů. Říká se, že velká svatba manželům štěstí nepřinese, což ale rozhodně nikoho neodradí se krásného snu vzdát. Podívejte se na honosné veselky slavných, které stály několik milionů dolarů. Komu manželství vydrželo?

Článek

Zatímco někdo touží po malém obřadu pouze se svědky, jiní jsou schopni utratit nepředstavitelně vysoké částky. Druhá varianta se týká mnoha celebrit – za svůj den D klidně dají v přepočtu i několik desítek milionů korun. Komu z nich přinesla taková opulentní svatba štěstí a kdo nakonec podepsal rozvodové papíry?

Katie Holmes (40) a Tom Cruise (56)

Dali byste milion korun za svatbu? Katie Holmes dala tuto částku pouze za svatební šaty vyšívané valencienskou krajkou. A to je jen jedna položka z dlouhého svatebního účtu. Veselka se konala na hradě Odescalchi u Říma a snoubenci platili hostům jak cestu, tak ubytování. Nešetřilo se ani na jídle či pití. Svatební dort měl pět pater, byl z bílé čokolády a potažen marcipánem. Rozlévalo se to nejlepší víno – tři sta lahví za čtyři miliony korun. V součtu pak vyšla scientologická svatba herce Toma Cruise a herečku Katii Holmes na dva miliony dolarů, což je v přepočtu na současný kurz necelých čtyřicet pět milionů korun. A výsledek? Po šesti letech rozvod.

Foto: Profimedia.cz

Přepychová italská svatba Katii a Tomovi štěstí nepřinesla Foto: Profimedia.cz

Elton John (71) a David Furnish (56)

Ačkoliv Elton John a David Furnish jsou spolu už od roku 1993, svatbu měli teprve v prosinci 2014. A to proto, že do té doby nebyly sňatky homosexuálů ve Velké Británii povoleny. Registrované partnerství uzavřeli v roce 2005 a o devět let později ho proměnili na manželství, které trvá dodnes. A byla to veselka se vší parádou. Pozváno bylo na šest set hostů, včetně Beckhamových, Claudie Schiffer (48) nebo Donatelly Versace (63). Přestože se svatba konala na zahradě jejich sídla ve vyhřívaných stanech, stejně je vyšla v dolarech na více než milion a půl, v přepočtu na třicet tři a půl milionu korun. Třeba za šampaňské a kaviár dali sto tisíc dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Ani Elton John a David Furnish (vpravo za zpěvákem) nejsou troškaři. Svatba, třebaže na zahradě jejich sídla, je vyšla na několik desítek milionů. Zcela vpravo sleduje krájení dortu jejich starší syn Zachary (8)Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian (38) a Kanye West (41)

Značně opulentní bylo už zasnoubení. Když chtěl raper navléknout své nastávající prsten, pronajal si na to v San Francisku baseballový stadion a pozval celou rodinu, aby byla u toho. Pro hvězdu reality show to byla už třetí žádost a třetí svatba. Ano si Kim a Kanye řekli v Itálii, ovšem předcházela tomu ještě týdenní party v Paříži. Bez ní celá akce stála necelé tři miliony dolarů, tedy přes šedesát dva miliony korun. Jednou z velice drahých položek byl i obří mramorový stůl, který měl cenu téměř půl milionu dolarů. Svatba proběhla v roce 2014 a v současné době čekají manželé dalšího potomka, už čtvrtého v pořadí. Tedy – čeká jim ho náhradní matka.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian a Kanye West se také brali v Itálii, předcházela tomu ale týdenní party ve Francii Foto: Profimedia.cz

Liza Minelli (72) a David Gest (†62)

Je jedno, zda jde o první, nebo třeba čtvrtou svatbu. Pokaždé do toho jde člověk naplno a doufá, že to tentokrát vyjde. Jako zpěvačka a herečka Liza Minelli. V roce 2002 si brala producenta Davida Gesta a svatba je vyšla na tři a půl milionu dolarů, tedy na sedmdesát osm a půl milionu korun. Brali se v New Yorku v kostele na Páté avenue a hostů se sešlo kolem osmi set padesáti. Byly mezi nimi i takové hvězdy jako třeba Elizabeth Taylor (†79). Svatební party se odehrála v hotelu Wall Street Regent a k zábavě hrál šedesátičlenný orchestr. Na svatbě novomanželé tvrdili, jak by si přáli mít ještě děti a vychovávat je ve Francii, ale o šestnáct měsíců později už byli od sebe.

Foto: Profimedia.cz

Štěstí Lizy Minelli a Davida Gesta vydrželo jen pár měsíců, poté se rozešli Foto: Profimedia.cz

Catherine Zeta-Jones (49) a Michael Douglas (74)

Letos spolu oslaví 19. výročí svatby a dle toho, jak zamilované pohledy a dotyky si navzájem vysílali na nedávném předávání Zlatých glóbů, to vypadá, že nějaký ten pátek spolu ještě vydrží. Ne vždycky to ale vypadalo, že jim svatba za zhruba milion a půl dolarů, tedy více než třicet tři a půl milionu korun, přinese štěstí. Snoubenci sice neplatili za letenky pro své hosty jako Tom Cruise, ale částka se vyšplhala vysoko třeba i kvůli diamantové tiáře, která stála šest milionů sedm set tisíc korun. A šaty jen o polovinu méně. Naštěstí všechny krize manželé zažehnali a stále se těší společné lásce.

Foto: Profimedia.cz

Catherine Zeta-Jones a Michael Douglas letos oslaví 19. výročí svatby Foto: Profimedia.cz

Donald Trump (72) a Marla Maples (55)

Všechno mohlo být jinak a dnes by první dámou USA nebyla Melania (48), ale Marla, rozená Maples. Je to druhá žena Donalda Trumpa, brali se v roce 1993 a mají dceru Tiffany (25). Svatba  se odehrála v hotelu Plaza v New Yorku a rozhodně nešlo o nic malého. Ačkoliv přesná částka není známa, cena některých položek se vyšplhala bez mrknutí oka k milionům dolarů, lze si tedy představit, že nešlo o nic levného. Například saténové šaty a tiára stály v přepočtu čtyřicet čtyři miliony korun. Novomanželé hostili tisícovku lidí a rozhodně neservírovali nějaké obyčejné pokrmy či pití. Jenže o lásku do konce života nešlo. Donald Trump a Marla Maples byli rozvedeni v roce 1999. To už měl ale americký prezident vedle sebe jinou krásku, dnešní první dámu.

Foto: Profimedia.cz

Marla Maples byla Trumpova druhá ženaFoto: Profimedia.cz

Jakou maximální částku byste za svatbu dali vy? 

Reklama

Načítám