Hlavní obsah

Nejen Donald Trump! Které další politiky dohnala jejich nevěra?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Donaldu Trumpovi teď asi není do zpěvu. Obvinění ze sexuálních styků se jen hrnou a ačkoliv se brání sebevíc, všechny indicie vedou spíše k tomu, že byl své ženě, Melanii Trump, skutečně opakovaně nevěrný. Ostatně – nebyl by první, a zřejmě ani poslední, vysoce postavený politik, se kterým je spjat takový skandál.

Článek

Asi nikdo nemá iluze o tom, že by byl Donald Trump (71) úplný svatoušek. Kromě toho, že ho na patnáct žen obvinilo ze sexuálního násilí, se nyní přihlásily i další, které hovoří o tom, že s nimi měl Donald Trump milostný poměr.

Ten to po celou dobu tvrdošíjně odmítá, že nikdo nemá důkazy a že je to všechno akorát kampaň demokratů, která ho má poškodit. Do nedávna bylo důkazů skutečně jak šafránu. Bývalá modelka Playboye, Karen McDougal (46) totiž v roce 2016, kdy Trump kandidoval na prezidenta, prodala práva na svůj příběh vydavatelství American Media, která patří Trumpovu příteli. McDougal se tak zavázala, že nikdy nevyjde žádná publikace ani článek, ve kterém by popisovala, co se mezi ní a Donaldem Trumpem mezi červnem 2006 a dubnem 2007 odehrávalo. Mimochodem – svatbu s Melanií (47) měl v lednu 2005. Už chápete ty její nešťastné výrazy?

Foto: Profimedia.cz

Možná, že Donaldu Trumpovi jeho úsměv brzy zamrzne Foto: Profimedia.cz

Jenže Karen McDougal, stejně jako bývalá pornostar Stormy Daniels (39), se rozhodla nyní vypovídat a říct, jak to všechno tenkrát bylo. A takových žen je více. Ačkoliv se to všechno stalo dříve, než se Trump stal prezidentem, tuhle aféru asi jen tak neshodí ze stolu. Pokud se vše potvrdí, už mu nikdo nesmaže cejch nevěrníka, který si navíc dokazuje svoji moc na vztahu k ženám a který platil za to, aby ututlal své nevěry.

Prozradily ho šaty

Není ale jediným veřejně známým činitelem, kterému věrnost nic neříká. Nemusíme chodit ani příliš daleko, ale rovnou zůstaneme v Bílém domě. Je to dvacet let, co se na veřejnost dostaly informace o aféře tehdejšího prezidenta Billa Clintona (71) s Monikou Lewinsky (44), která byla v Bílém domě na stáži. Když se to provalilo, prezident zapíral a jeho poradci vymysleli báchorku o tom, že Monica po vztahu s prezidentem toužila, ale on ji odmítal. Jeho lži pak odhalily vzorky DNA, které se našly na dívčiných šatech. Prezident ale nakonec rezignovat nemusel – senát to neodhlasoval.

Foto: Profimedia.cz

Monica Lewinsky jako stážistka v Bílém domě. Asi nečekala, co jí tato prestižní stáž přineseFoto: Profimedia.cz

Uhranut sexbombou 

Ještě před Clintonem zažil Bílý dům jinou aféru. Ono tehdy šlo spíše o takové veřejné tajemství, než přiznanou nevěru. Do prezidenta J. F. Kennedyho (†46) se zakoukala herečka Marilyn Monroe (†36) a údajně spolu měli poměr. Vše bylo jasné, když mu polonahá zazpívala na oslavě jeho narozenin. Dokonce prý herečka volala jeho manželce, Jackie (†64), aby ji o tom informovala. Ta se ale herečce vysmála a řekla jí, že si s ní mileráda vymění roli, ať si teď ona vyzkouší práci první dámy USA. Jackie později řekla, že věděla o nevěrách svého manžela, ale té s Marilyn se bála nejvíce kvůli veřejnému skandálu. Jedna z konspiračních teorií dokonce hovoří o spojitosti mezi románkem s prezidentem a jeho bratrem Robertem (†42) a smrtí Marilyn.

Foto: Profimedia.cz

J. F. Kennedy prý nebyl úplně rodinný typ. Jeho žena Jackie o nevěrách věděla, ta s Marilyn ji ale tížila nejvíce Foto: Profimedia.cz

Francouzský prezident na ocet

Své nevěrníky má i národ milovníků, Francouzi. Ti dokonce zažili rozchod takřka v přímém přenosu, kdy od tehdejšího prezidenta Francoise Hollanda (63) odešla dlouholetá partnerka Valérie Trierweiler (53), která nerozdýchala jeho nevěru. Prezident Francie byl totiž několikrát přistižen s herečkou Julií Gayet (45). S tou se tedy sice rozešel, ale později se opět dali dohromady. Herečka totiž nikdy netoužila stát se první dámou, a když Francoise ve své funkci skončil, ulevilo se jí.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý francouzský prezident Francoise Holland s herečkou Julií Gayet randil skoro dva roky, než to prasklo Foto: Profimedia.cz

Na manželku s tajnou službou 

Milostné skandály se nevyhýbají ani české politice, ačkoliv častější jsou u nižších postů, než přímo u hlavy státu. Na druhou stranu – o Havlovi nikdo příliš valné mínění, z hlediska věrnosti své manželce, neměl. Z posledních let ale spoustě z nás v hlavě utkvěly jiné případy. Třeba milostný trojúhelník Petra Nečase (53), jeho tehdejší manželky Radky (53) a Jany Nagyové (53), dnes Nečasové. Jana Nagyová byla vrchní ředitelkou kabinetu premiéra Petra Nečase a zároveň i jeho milenkou. Na první pohled nic zas tak neobvyklého, pokud by ale tehdejší manželka premiéra nedostávala anonymy, které jí měly zesměšnit a urážely ji. A dokonce ji prý Jana Nagyová tenkrát nechávala sledovat tajnou službou, čímž zneužila pravomoci státního činitele.

Foto: Profimedia.cz

Jana Nagyová, podle obvinění, nechala sledovat tehdejší manželku Petra Nečase, Radku Foto: Profimedia.cz

Sexy mozek není všechno

I další předseda strany, byť ne ODS, ale ČSSD, Jiří Paroubek (65), má dnes z ostudy kabát. Téměř třicet let byl ženatý se Zuzanou Paroubkovou (60), když zažádal o rozvod. V tu dobu už ale chodil na zálety a jeho milou byla Petra Kováčová (41), překladatelka. Tehdy se proslavila onou legendární hláškou, že Jirka má „sexy mozek“, když se jí ptali, co na něm vlastně vidí. K rozvodu se Zuzanou došlo 13. září 2007 a už 17. listopadu téhož roku se z Petry Kováčové stala Petra Paroubková. Jenže ani sexy mozek asi nestačil na šťastný vztah až do konce života a v únoru 2017 od Jiřího Paroubka Petra odešla. Zřejmě musí mít opravdu „sexy mozek“, protože Petru už nahradila jiná žena, Gabriela Kalábková (41), bývalá poslankyně.

Foto: Profimedia.cz

Petra a Jiří Paroubkovi v době, kdy byli ještě šťastní. V současné době jsou spíše na ostří nože Foto: Profimedia.cz

Myslíte si, že by se nevěrní politici měli zbavit svých funkcí?

Reklama

Načítám