Hlavní obsah

Nejkrásnější česká sportovkyně slaví narozeniny: Čím se kromě biatlonu taky proslavila?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženská povaha je velmi složitá. Jakmile vidíme druhou ženu, která je krásná, úspěšná a navíc k tomu třeba ještě chytrá a muži ji milují, máme sklony k tomu ji nenávidět. Až na čestné výjimky, jako je například biatlonistka Gabriela Koukalová. Tu musí milovat každý!

Článek

Její největší rivalka, Laura Dahlmeier (24), prohlásila, že Gábina je nejkrásnější sportovkyně na světě. Kromě toho je ale také mistryně světa, olympijská medailonistka, biatlonistka, nositelka ženskosti na trati, manželka, holka z Jablonce pod Nisou, zmatkářka. A také narozeninová oslavenkyně! To je jen zlomek toho, co všechno se skrývá v Gabriele Koukalové (28).

Foto: Profimedia.cz

Takto Gabriela Koukalová vypadala v roce 2012, když se zapsala do širšího povědomí během závodů Světového poháru v Pokljuce Foto: Profimedia.cz

Důvodů, proč mít rád Gabrielu Koukalovou, je mnohem více, než jsou její úspěchy v biatlonu, díky kterým tento sport v České republice vynesla na špičku. Vždyť na závodech Světového poháru, když se konal v Novém Městě na Moravě, byl neuvěřitelný počet diváků, který se přehoupl přes 123 000 návštěvníků.

Foto: Profimedia.cz

Gabriela Koukalová je lidem také sympatická svojí bezprostředností. Jen co dostala při vyhlášení do ruky tuplák, neostýchala se a napilaFoto: Profimedia.cz

Žádné rampouchy u nosu

Běžecké lyžování a biatlon nepatří mezi nejatraktivnější sporty, vždyť kdo se chce dívat na sportovce, kterým od nosu visí rampouchy nudlí a po bradě stékají sliny (a to často bez ohledu na to, jestli jde o ženy, či muže). Každý, kdo jel někdy na běžkách, sice ví, že je téměř nereálné to uhlídat, nicméně Gabriela Koukalová to vždycky zvládá. Ať jí kamery zabírají z jakéhokoliv úhlu, vždy vypadá dobře.

Na čemž má svůj velký podíl i to, že se Koukalová nikdy neostýchala na závody líčit. Moc dobře ví, z jaké blízkosti kamery na střelnici závodnice zabírají, a tak raději nenechá nic náhodě. Všimněte si, že alespoň lehké zkrášlení dnes používá mnohem více sportovkyň. A to nejen těch profesionálních! Co na tom, vždyť Gábina to dělá taky. Na trati a vůbec během všech závodů navíc vypadá stále žensky, a to nejen líčením, ale celkovým vystupováním.

Foto: Profimedia.cz

Gábina je neustále ženská, i na tratiFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Je až k podivu, jak čerstvě během závodů Gabriela Koukalová stále vypadáFoto: Profimedia.cz

Raději pozdě, než nenalíčená

V jednom rozhovoru dokonce řekla, že by raději přišla pozdě na start, než aby přišla nenalíčená. Ostatně i toho byli fanoušci svědkem, kdy se nejednou přiřítila na poslední chvíli. Ale vina nebyla v jejím líčení, nýbrž v zapomnětlivosti, kterou je sportovkyně vyhlášená. Jednou si zapomněla malorážku na hotelu, jindy zase hůlky.

Náhradní hlavu se jí snaží dělat nejen celý tým, ale i její manžel, Petr Koukal (31), který ji doprovází na závodech. I on je sportovec, badmintonista. V roce 2010 se ale více než se svými protihráči pral s nemocí. Prodělal rakovinu varlat a nyní se věnuje prevenci a upozorňuje na tento problém. Muži totiž prevenci podceňují mnohem více než ženy. Založil tedy Nadační fond Petra Koukala, STK pro chlapy. Jeho krédo je, že až se chlapi o své zdraví budou starat stejně jako o svá auta, bude vyhráno.

Foto: Profimedia.cz

Gabriela se nikdy netajila tím, že si dá ráda něco dobréhoFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Gabriela Koukalová jako vítězka Světového poháru s velkým křišťálovým glóbem, který získala v sezoně 2016/2017Foto: Profimedia.cz

Svatba a dobrý skutek k tomu

K charitě mají blízko oba dva. Když se před dvěma lety v květnu brali, vyhlásili, že nechtějí, aby jim svatebčané dali dary, ale věnovali peníze, které by za ně utratili, na dobrou věc. Vybrali si chlapečka Péťu s maminkou, kterým při autonehodě zemřel otec a manžel v jednom a chlapec skončil na vozíčku. Výtěžek pak věnovali rodině, aby měla dostatek prostředků pro nutnou úpravu bytu, aby se v něm mohl pohybovat chlapec na vozíku. Další finance pak šly na náklady spojené s rehabilitacemi.

Foto: Profimedia.cz

Biatlonistka se svým manželem Petrem Koukalem na vyhlášení Sportovec rokuFoto: Profimedia.cz

Po svatbě řekla, že se už cítí i na rodinu, avšak než půjde na mateřskou, chce ještě startovat na Zimních olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu, jejichž zahájení je 9. února 2018. bohužel vyhlídky na olympijské medaile jsou trochu rozmazané, Gabriela Koukalová se dlouhodobě pere se zraněním lýtkových svalů a stále se problémů ne a ne zbavit. V současné době je pro ni jak start na Světovém poháru, tak i na olympiádě nejasným.

Takže jediné, co bychom chtěli Gabriele Koukalové k jejím 28. narozeninám popřát, je hlavně hodně zdraví a sil.

Fandíte také českému biatlonu a Gabriele Koukalové?

Reklama

Načítám