Hlavní obsah

Nejlepší vánoční cukroví? Vyzkoušejte slepované banánky máčené v čokoládě

Foto: Marcel Rozhoň

Tohle cukroví se ani nestihne uležet, během několika dní bude krabice prázdnáFoto: Marcel Rozhoň

Tyhle kousky rozhodně patří do vánoční hitparády. Banánky spojované džemem a máčené v čokoládě je určitě jedno z nejoblíbenějších cukroví, které se v krabici moc neohřejí.

Článek

Pečete už cukroví? Vánoční pečení patří mezi nejkrásnější rituály, které s jídlem souvisí. Patří k nim vzpomínka na babičky, na maminky, kuchyň provoněnou vanilkou, skořicí i svařákem. Tento rituál určitě jen tak nevymizí, protože ho s radostí připomínáte dál vašim dětem. A do svého arzenálu receptů na cukroví si můžete přidat i tyhle vynikající banánky s čokoládou.

Banánky s čokoládou

Na asi 70 banánků budete potřebovat: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 250 g tuku, 120 g másla, 2 vejce, 2 žloutky, 3 balení vanilkového pudinku v prášku, 1 lžičku prášku do pečiva s vinným kamenem, jahodový džem. Na polevu: 200 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla

Postup: Do mísy dejte mouku prosátou s práškem do pečiva a pudinkovými prášky. Přidejte na kousky nakrájené máslo a tuk, celá vejce i žloutky. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto. Těsto pak nechte projít strojkem na sušenky a ukrajujte malé banánky. Pečte v troubě asi na 150 °C do zezlátnutí. Po vychladnutí je spojujte džemem. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni, přidejte máslo a v polevě namáčejte hotové slepené banánky.

Tip: Místo džemu můžete cukroví spojovat i s lísko-oříškovou pomazánkou, v tom případě pak vynechte čokoládu.

Chystáte už vánoční cukroví? Vyzkoušejte letos kromě klasiky i nové kousky. Co takhle tři dokonalé vánoční recepty s krémem? Nebo se vypravíte rovnou do čokoládového nebe plného lanýžů?

Reklama