Hlavní obsah
2,9
(308)
Foto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

Foto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

K Vánocům patří cukroví, ale i jiné sladké pečivo. Děláte pravidelně štólu? Ne? Zkuste tvarohovou. Máme pro vás zaručený recept plný mandlí a rozinek!

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 štolu
Těsto
  • 80 g mandlí
  • 60 g rozinek
  • 1 vanička polotučného tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1,5 ks vanilkového cukru
  • 1/2 ks prášku do pečiva
  • 250 g hladké mouky
  • 70 g rostlinného tuku
Na obalení
  • 2 balíčky vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience kromě jednoho balíčku vanilkového cukru dejte do misky a důkladně je propracujte. Mandle nechte klidně celé, štóla sice bude mít hrubší strukturu, zato ale bude krásně křupat. Těsto propracovávejte aspoň 10 minut, až vznikne jednotná lepivá hmota.

02.

Plech vystelte pečicím papírem a z těsta vytvořte co nejrovnoměrnější šišku. Tu dejte péct na 180 °C asi na 50 minut, dokud nebude povrch štóly krásně křupavý a zlatavý.

03.

Štólu obalte ve vanilkovém cukru, zabalte do alobalu a uchovávejte v chladu.

Upečete letos vánočku, nebo štólu? Pokud se nemůžete rozhodnout, zkuste se inspirovat v článku, kde najdete všechny vánoční recepty na sladké pečení

Související témata:

Načítám