Hlavní obsah

Poctivá mandlová štola nesmí na vánočním stole chybět!

Hodnocení:
(88)
Foto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

K Vánocům patří cukroví, ale i jiné sladké pečivo. Děláte pravidelně štolu? Ne? Zkuste tvarohovou. Máme pro vás zaručený recept plný mandlí a rozinek!

Ingredience pro:
1 štola
Těsto
  • 80 g mandlí
  • 60 g rozinek
  • 1 vanička polotučného tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1.5 ks vanilkového cukru
  • 1/2 ks kypřicího prášku do pečiva
  • 250 g hladké mouky
  • 70 g tuku na pečení (Hera)
Na obalení
  • vanilkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Všechny ingredience kromě jednoho balíčku vanilkového cukru dejte do misky a důkladně je propracujte. Mandle nechte klidně celé, štola sice bude mít hrubší strukturu, zato ale bude krásně křupat. Těsto propracovávejte aspoň 10 minut, až vznikne jednotná lepivá hmota.

Krok 2: Plech vystelte pečicím papírem a z těsta vytvořte co nejrovnoměrnější šišku. Tu dejte péct na 180 °C asi na 50 minut, dokud nebude povrch štoly krásně křupavý a zlatavý.

Krok 3: Štolu obalte ve vanilkovém cukru, zabalte do alobalu a uchovávejte v chladu.

Upečete letos vánočku, nebo štolu?

ynezorPumanzeSaNyknalC