Hlavní obsah

Nejpopulárnější milostná poloha současnosti. Tuhle milenci zbožňují!

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Ptáte se, v jaké milostné pozici sexujete nejčastěji? Dozvíte se to níže :-)Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Prozatím je evidováno na šest set různých milostných poloh. Ale která z nich se v kurzu drží nejvíc? 35 procent respondentů dává přednost jedné jediné. Tipnete si, která to je?

Článek

Velká Británie, Belgie, Nizozemí, Německo, Rakousko, Francie, Portugalsko, Španělsko, Itálie, Švýcarsko, Polsko, Rumunsko a Maďarsko. To je výčet zemí, které se zúčastnily sexuálního průzkumu britského portálu Dr.Ed, který jeho výsledky uveřejnil na svých stránkách. Co se díky výpovědím dvou tisícovek respondentů zjistilo? Mezi milostnými polohami je pro heterosexuální, gay i bisexuální milence favorit jen jeden, a tím je psí pozice, tedy milování zezadu. Proč?

Bez rozdílu pohlaví i orientace

Umožňuje hlubší proniknutí, takže je díky ní snazší najít a stimulovat posvátný bod G. Překvapení? Snad ani ne. Britská sexuoložka Tracey Cox o téhle poloze říká, že svou primitivní jednoduchostí v mužích probouzí zvířecí instinkty a je velkým favoritem všech párů, které holdují sexu, a naopak se jí vyhýbají ti, kteří procházku ruku v ruce pokládají za vrchol projevu náklonnosti na veřejnosti.

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Poloha zezadu jednoznačně zvítězila!Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

„Navíc tuto polohu mají rády ženy bez větších zábran. Míváte-li někdy fantazie o otrokyních, pak jste na nejlepší adrese. Milování zezadu je totiž pro partnera nejdominantnější a pro vás naopak nejpoddanější a nejzranitelnější akt. Ňadra navíc volně visí dolů, takže se víc prokrví a pak mají citlivější bradavky,“ popisuje sexpertka polohu s tím, že muži zase do partnerky mohou pronikat tak hluboko, jak jen to jde, a navíc mají zrakovou stimulaci.

A když vidí, jak se penis zasunuje do pochvy a zase vysunuje, jsou v sedmém nebi. Prostě ta nejlepší varianta!

Pro klidnější milence

Pokud s tímto výrokem nesouhlasíte, pak se asi přikloníte ke druhému místu ankety, což je misionář, nebo jezdecké pozici „ona nahoře“, jež se dostala na místo třetí.

Mezi další zajímavosti patří informace, že pozice nazvaná lžíce je taktéž oblíbená (a to převážně v Polsku, kde dokonce zaujala prvenství). Výzkum také naznačuje, že orální sex patří k nejspolehlivějším způsobům, kterým ženy mohou dosáhnout orgasmu. A jak je to s análním milováním? I to si ve výzkumu našlo svoje místo.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Ženy preferují orální sex. Při něm nejčastěji dosáhnou vyvrcholeníFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Když se časy mění

Údajně čím dál více žen ho zařazuje na seznam svých oblíbených sexuálních praktik, což se může přičíst větší informovanosti o sexu nebo snad i masivní propagaci porna. Ne nadarmo 53 procent mužů uvádí, že k těmto a podobným kouskům jsou inspirováni erotickými materiály, čímž se od žen liší. Dámy se „učí“ převážně od svých životních partnerů. (75 procent mužů uvádí, že iniciují nové pozice a rádi zkouší dosud nepoznané.)

Z čeho mají lidé strach?

Co se týče největších obav v milostném životě, tak 38 procent pánů má strach, že své milence nějakým způsobem ublíží, 31 procent žen děsí představa, že v posteli nejsou příliš flexibilní a nemají moc dostatečně potěšit svého milence.

Ale no tak! Neměl by sex být spíš zábava? Jak říká již zmiňovaná sexpertka Tracey Cox: „V posteli může zazářit každý. Na velikosti pohlavních orgánů skutečně nezáleží, stejně jako na vzhledu. V první řadě je třeba mít dostatečné praktické znalosti.“

Takže číst, ptát se a zkoušet. Jedině tak budete mít jasno i v tom, která poloha je pro vás osobně nejlepší.

A jakou polohu upřednostňujete právě vy?

Reklama

Načítám