Hlavní obsah

Nejšikovnější módní doplněk? Pásek!

Foto: Thinkstock

Pásek změní váš outfit a pomůže vylepšit postavuFoto: Thinkstock

Reklama

Pásky jsou úžasné! Dokážou proměnit model, který jste měla snad stokrát na sobě na fungl nový, krásně zvýrazní postavu a ještě k tomu zvládnou potlačit vaše nedostatky. Máte dojem, že zrovna vám nesluší? Vyvedeme vás z omylu. Neexistují totiž ženy, kterým by pásky neslušely. Existují jen ženy, které nevědí kam s nimi!

Článek

Pásky už dávno neslouží jen k tomu, aby z nás nepadalo oblečení. Když víte, jak na ně, stanou se lichotivým trendy doplňkem. Nejde ale jen o to vybrat pásek, který se bude hodit k vašemu oblečení. V potaz byste měla vzít především vaši postavu.

Začněme tím, kam pásek vlastně připnout.

Přesně do pasu

Zdůraznění pasu je nejen vysoce módní, ale i ženské. Skvěle poslouží přes upnuté šaty i volnější kousky, které trochu usměrní a vrátí postavě tvar. Pásku v pase se nemusíte vzdávat ani v případě, že za vaši problémovou zónu považujete bříško. Měla byste ale dodržovat několik pravidel – vybírat širší elastické pásky, které barevně nepřebíjejí váš model. Když pak takový pásek umístíte přesně na vaši kritickou zónu, budete působit naopak štíhleji. Umístění v pase se vyhněte tehdy, jste-li malinká.

Na foto zleva: Dolce, Marks, C

Nad pas

Umístění pásku kousek nad pasem může být sice trochu nepohodlné (některé pásky se vám mohou posouvat), ale vypadá to sexy. Sluší vám topy empírového střihu? Potom vám budou slušet i výše položené pásky. Vyhýbejte se jim v případě, že jste celkově silnější a máte větší bříško.

Na boky

Pásek na bocích bude slušet i dámám s pár kily navíc a také těm, které do výšky příliš nenarostly. Nemusíte je nosit jen s kalhotami a pěkně v poutkách, pásek ležérně spadlý na boky bude skvěle vypadat i se sukní nebo šaty.

Na foto: vpravo a vlevo Zara, uprostřed Marks

Široký nebo úzký?

Tak, už víte, kde vám pásek bude slušet nejvíce. Ale jaký vybrat? Uzounký nebo naopak široký? Pevné, širší pásky se hodí k volnějším šatům nebo tunikám, které díky nim nevypadají tak „pytloidně". Úzké pásky můžete nosit na bocích nebo dvojitě obmotané v pase. K tomuto účelu seženete dlouhé tenké pásky, se kterými si můžete podobně vyhrát. „Tenké pásky více sluší drobnějším a štíhlejším ženám, širší zase těm krev a mlíko,“ říká stylistka Lenka Machková.

A co materiál?

Nejpraktičtější pásky jsou ty, které jsou alespoň mírně elastické. Ty využijete hlavně v případě, že je chcete nosit jinak než na bocích. Není nic nepříjemnějšího, než když sedíte v práci a tlačí vás pásek do břicha nebo v horším případě přes něj přetékají špíčky.

Má hrát všemi barvami?

Pásek můžete vybrat kontrastní nebo naopak v tónu vašeho oblečení. Musíte ale počítat s tím, že pásky ve výraznějších barvách, než je váš model, přitahují pozornost. Pokud máte nějaké to kilo navíc, volte raději takové pásky, které nepřebijí zbytek oblečení. „Na výšce vám zase přidají pásky, které jsou v téměř stejném odstínu, jako je váš top,“ radí stylistka Lenka Machková.

Na foto: vlevo H, nahoře Mango, dole Topshop

Tohle zkuste!

  • Ultra široké pásky, které vás v pase stáhnou podobně jako korzet, vypadají nebezpečně sexy, ale nesluší všem. Stejně tak jako se nehodí pro silnější ženy, nemusejí vypadat dobře ani na ženách s typicky chlapeckou postavou.
  • Rozepnutý kardigan nebo sáčko, pod ním tričko a přes to všechno pásek? A proč ne? Zkuste tuhle kombinaci a uvidíte, jak to váš model oživí.
  • Podobně si můžete zase vzít top, přes něj pásek a přes to rozpínací svetřík.
  • V zimě můžete zajímavým páskem oživit i „stoletý“ svetr, který vám leží ve skříni léta a nudí vás.

Zkuste si s pásky trochu pohrát, různě je omotat, zamotat. Vyzkoušejte styling, kdy pásek zapnete a delší konec protáhnete a obmotáte kolem pásku, protáhnete ven a necháte volně viset.

Pásky ozvláštní každý model, tak proč si je nepřipnout?

Reklama

Související témata:

Načítám