Hlavní obsah

Nejstylovější letní šaty: Budou slušet i vaší postavě?

Foto: Desigual

Foto: Desigual

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě jsou nejoblíbenějším kouskem dámského šatníku. Pokud je máte v záloze, vyhnete se sáhodlouhému přemýšlení, jaký outfit si vezmete na sebe. Představíme vám šaty, pod které se nedoporučuje podprsenka a sluší i baculkám. Které střihy vrátili návrháři letos do oběhu?

Článek

Úspěch slaví především modely se zajímavým vrškem, ale bohužel si je nemůže dovolit každá postava. Trojúhelníkovým siluetám, pro něž jsou typická široká ramena, následující tipy rovnou nedoporučujeme. Oproti tomu u nás najdou inspiraci i ženy plných křivek.

S odhalenými rameny 

Hodí se snad na všechny letní slavnosti a jakmile je oblečete, ocitnete se v centru dění. Šaty s odhalenými rameny působí romanticky, étericky i elegantně zároveň a možná byste to do nich neřekly, ale baculkám budou rovněž slušet. Oblíbí si je také dámy s nezpevněnými pažemi, protože tento nedostatek rázem schovají pod rukáv.

Foto: Archiv firem

Zleva: Shein, 383 Kč; Reserved, 999 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: New Yorker, 549 Kč; Na–Kd, 1720 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Desigual, 3199 Kč; Orsay, 799 Kč Foto: Archiv firem

Bez ramínek 

Šaty bez ramínek vyniknou hlavně na subtilnějších dívkách s menšími ňadry. V obchodech narazíte na variantu s dlouhou i krátkou sukní, pestrobarevné vzory, květinové motivy i klasické modely v jedné barvě. Záleží jen na vás, v čem se budete cítit nejlépe. Podobné šaty jsou ideální nejen na procházky v parných dnech, ale nosí se i na pláž přes plavky.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 599 Kč; Top Secret (prodává Tamsin), 1705 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 1499 Kč; Tezenis, 599 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Rainbow (prodává Bonprix), 499 Kč; Salty Skin (prodává Chicshop), 3090 Kč Foto: Archiv firem

Se špagetovými ramínky 

Ačkoliv byly jednu dobu téměř zapovězeny, posledních pár let sbírají jeden úspěch za druhým. Šaty se špagetovými ramínky dnes nesmí chybět v žádné módní kolekci. Nejčastěji se objevují v saténovém provedení, ale jednu chybu přece jen mají. Jestliže se nepyšníte modelkovskými mírami, raději se těm vypasovanějším vyhněte a sáhněte po jiném, lichotivějším střihu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Fashion Island, 4300 Kč; Sinsay, 299 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; Cool boutique, 1390 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Bershka, 549 Kč Foto: Archiv firem

Neviditelné podprsenky

Mějte na paměti, že pod všechny zmíněné šaty se klasická podprsenka nehodí. Nejlepším řešením by bylo nechat ji protentokrát doma, ale pokud se vám tento nápad nezamlouvá, pořiďte si nějakou bez ramínek (na průhledná prosím zapomeňte). Nejlepší volbou jsou kousky v základních odstínech.

Foto: Archiv firem

Zleva: Curvy Kate (prodává Caresse), 1275 Kč; Astratex, 1199 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Victoria's Secret, 1343 Kč; Intimissimi, 849 Kč Foto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám