Hlavní obsah

Áčkové, zavinovací i pouzdrové: Jaké sukně vám budou slušet?

Foto: David Sport

Foto: David Sport

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existují v mnoha variantách. Liší se střihem, délkou i barevným provedením. Letošnímu létu jich ale vládne jen pár. Představujeme vám pět typů sukní, které stojí v čele aktuálních trendů. Jakým postavám budou lichotit?

Článek

Vidina zasloužené dovolené, pestrobarevné kolekce i krásné počasí, to vše svádí k novým módním úlovkům. Křičí na vás za výlohou žlutá áčková sukně? Ještě než její volání vyslyšíte a odnesete si ji k pokladně, ubezpečte se, že neuškodí vaší figuře. Co když vám bude nečekaně slušet pouzdrovka? Kdo by jí měl dát šanci?

Áčkové sukně

Jak už název napovídá, poznáte ji podle toho, že svým střihem připomíná písmeno A. Od pasu dolů se rozšiřuje, je tedy ideální volbou i pro ženy se silnějšími stehny a větším zadečkem. Podobné nedokonalosti v áčkové sukni s přehledem schováte. Pokud chcete odvést pozornost od vrchní části těla, vsaďte na model s výraznými vzory.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 999 Kč; More & More (prodává Zalando), 2300 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gant, 3449 Kč; Pepe Jeans (prodává Answear), 1999 Kč Foto: Archiv firem

Zavinovací sukně

Romantická zavinovačka sluší téměř všem postavám. Mohou si ji dovolit siluety ve tvaru hrušky, přesýpacích hodin či obráceného trojúhelníku, dokáže vás zúžit v oblasti boků, ale pokud máte silnější lýtka, raději se rozparkům vyhněte. Zavinovací sukně jsou oblíbenou součástí plážových outfitů, ale hodí se i na procházku do města.

Foto: Archiv firem

Zleva: Orsay, 749 Kč; Lindex, 799 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Boohoo (prodává Tamsin), 930 Kč; Shein, 433 Kč Foto: Archiv firem

Pouzdrové sukně

Myslíte, že upnuté oblečení nemá v šatníku baculky co dělat? Pak jste na omylu. V pouzdrové sukni budou vypadat skvěle hrušky i jablka, která v ní dají vyniknout svým štíhlým lýtkám. Jestliže vás trápí nedokonalosti v oblasti stehen nebo pomerančová kůže, vsaďte na stahovací prádlo. Pokožku krásně vyhladí a ubere i pár centimentrů navíc. Ženy s modelkovskou postavou ji mohou zúročit v sukni kratší délky.

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 699 Kč; Rainbow (prodává Bonprix), 599 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gate, 168 Kč; Oodji (prodává Zoot), 359 Kč Foto: Archiv firem

Plisované sukně

Jsou hitem posledních let a narazíte na ně snad v každé kolekci. Plisované sukně zažívají velký comeback a zdá se, že z čela hlavních trendů jen tak nezmizí. Mohou vám přidat na objemu v oblasti boků, je tedy vhodnější volit model do pasu a pro jistotu mít opět v záloze stahovací prádlo. Nejčastěji uvidíte plisované sukně v trendy midi délce a zkombinovat je můžete s teniskami, pantoflíčky i sandálkami na vysokém podpatku.

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 1060 Kč; H&M, 499 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Benetton, 2550 Kč; Na–kd, 1150 KčFoto: Archiv firem

Denimové minisukně 

Džínové mini sice z módy nikdy nevyjdou, ale pokud nemáte výstavní nožky, lichotit vám nebudou. Vhodné jsou pro drobné, chlapecké i vysoké postavy, které se pyšní stejnými mírami jako štíhlé modelky z přehlídkových mol. Letos je v kurzu také střih paperbag s nápadným řasením v pase. Ten bude dokonale pasovat ke krátkým topům či halenkám.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 549 Kč; Levi's, 1499 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sinsay, 399 Kč; Terranova, 399 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám