Hlavní obsah

Lechtivý scénář pro ty, kdo chtějí zažít skvělý sex

Foto: thinkstock

Sex má být zábava, a to i když jste unavení....Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dá se milování natrénovat? Ano! Jen je třeba naučit se vypnout mozek, myslet na sebe a partnera (nejlépe už od rána), naladit smysly na rozkoš, vědět, co dělat „po" i umět si říct o přídavek!

Článek

„Když v posteli zapojíte své tělo i mysl, budete se cítit uvolněnější a ve spojení s partnerem," říká sexuoložka Logan Levkoff z New Yorku pro portál WomansHealth.com. „Navíc pomalý sled událostí oddálí váš orgasmus, takže, až se nakonec na ten vrchol dostanete, zažijete výbuch." Tak pojďme na tipy, které pozvednou váš milostný život o třídu výš!

1. Dopoledne před sexem: Vystřelte první ránu

Zašlete e-mail s otázkou: „Co budeš dělat po práci?" nebo „Nemůžu se dočkat, až tě svléknu z pracovního oblečení." Podle newyorského sexuálního terapeuta Iana Kernera akt psaní stimuluje představivost takovým způsobem, že vás to samotné překvapí. Psaní nutí vyplnit prázdná místa mysli a vytvoří vlastní vizuální scénáře. „Jako bonus, sdělovat mu, co se chystáte večer udělat, zaměstná jeho mysl po celý den,“ říká Kerner.

Foto: thinkstock

Být spolu neznamená jen sex samotný, ale i naladění je důležité...Foto: thinkstock

2. Vypněte mozek

Nastartovat vzrušení znamená vypnout amygdalu, tu část mozku, která ovládá strach a úzkost (je to něco jako váš autopilot). Hodinu před plánovanou akcí si dejte horkou koupel pro uvolnění mysli a probuzení nervových zakončení, pokožka se stane citlivou na dotek. Použijte pěnu nebo mýdlo s vůní okurek. (Alan Hirsch z chicagského Institutu pro výzkum vůní a chutí zaznamenal, že se prokrvení ženských genitálů zvýší o 13 procent po vdechování vůně okurek a lékořicových bonbonů.)

K tomu si pusťte oblíbenou hudbu. Podle studií poslech známých melodií snižuje úzkost a krevní tlak. „Hudba vyvolává hluboké, relaxační fyziologické reakce,“ říká George Stefano, vedoucí autor studie a ředitel Výzkumného ústavu neurověd na State University of New York College v Old Westbury.

3. Soustřeďte se na sebe

Podle Arlene Goldman, psycholožky a licencované sexuální terapeutky z Filadelfie je dobré zahrát si hru na příjemce a dárce rozkoše. Navrhuje svléknout se a laskat partnera po dobu deseti minut. Zaměřte se na to, co s vámi dělá, když se milence dotknete, znásobí to prožitek. Poté se role vymění. „Cílem je dosáhnout relaxace a budovat intimitu," říká Arlene, která dodává, že předehra je důležitou součástí „pomalého sexu“.

Foto: thinkstock

Máte to rádi v sauně nebo v bazénu? Proč ne?!Foto: thinkstock

4. Vyberte romantickou polohu

Připraveni pro styk? Vyberte si polohu, která umožňuje dívat se jeden druhému do očí. „Pozice, ve kterých máte přehled o těle a pohybech toho druhého, navozují vzrušení příliš rychle, zatímco ty s pouhým očním kontaktem stimulují smysly postupně,“ říká sexuoložka Levkoff. Proto ať žije misionář!

5. Věnujte se dohře

„Doba po sexu je stejně důležitá jako předehra," říká Goldman. „Je to jako jíst zákusek po báječné večeři." Ležte vedle sebe několik minut, zaměřte se na zvuk úderů srdce a dýchání a nechte stékat pot po těle. „Zůstat s partnerem takhle fyzicky spojeni je fajn pocit,“ říká terapeutka.

6. Ukončete setkání královsky

„Důvěrné otázky pomáhají udržovat s milencem spojení a prodlužovat sexuální zážitek, protože dialog vás téměř přivede do sexuálního transu,“ uvádí kalifornská psychoterapeutka Tina B. Tessina. Proto se nebojte zeptat, zda se mu to líbilo, nebo co se právě odehrává s jeho tělem.

7. Řekněte si o přídavek

Máte-li chuť na další kolo, masturbujte před ním! „Když milenci ukážete, že jste znovu na startu, udržíte ho ve stavu vzrušení,“ říká Kerner. Pak není k podivu, že někteří mohou opravdu víckrát… Ale i kdyby ne, odborníci mají pravdu v tom, že je žádoucí, ba přímo nutné si aspoň jednou za čas vyhradit volno jeden pro druhého a užívat si jeho přítomnost.

Praktikujete to, nebo jste obětí svého zaměstnání a denních povinností? A vůbec: Spěcháte při sexu?

Reklama

Načítám