Hlavní obsah

Nejžhavější trendy pro nehty? Vsaďte na šedou, zelenou i lesklé linky

Foto: hedgehog94, Shutterstock.com

Foto: hedgehog94, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jak se mění trendy v módě, tak i v beauty sféře se tendence střídají bleskovou rychlostí. Týká se to nejen líčení, ale i způsobů, jakým si zdobíte nehty. Máme pro vás několik tipů, díky kterým budou vaše ruce nepřehlédnutelné a okolí pozná, že máte poslední trendy v malíčku.

Článek

Krásné ruce, včetně opečovávaných nehtů s čerstvou manikúrou jsou pro ženu vizitkou. Na první pohled jsou to jen malicherné drobnosti, ale ve skutečnosti právě tyto maličkosti prozrazují to, jaký životní styl žena vede a jak o sebe dbá. Abyste byla v obraze a měla přehled o tom, co je zrovna v módě, připravili jsme pro vás přehled momentálně nejpopulárnějších tendencí v oblasti nail designu.

Jednoduchost a minimalismus

Hitem, který se objevuje rok, co rok, jsou absolutně nenápadné tělové laky, které by měly perfektně ladit s barvou vaší pleti a téměř s ní splývat. Taková manikúra je ideální pro byznys lady, které jsou při jednání často ve středu pozornosti, ale při tom se nehodí aby měly na nehtech nějaké šílené experimenty. Taky pro ženy, které nefandí žádným výrazným barvám, ale pořád chtějí mít dokonalé ruce.

Foto: Subbotina Anna, Shutterstock.com

Béžové odstíny vybírejte s ohledem na svůj podtón pletiFoto: Subbotina Anna, Shutterstock.com

Černobílé nehty s minimalistickými geometrickými útvary vypadají taky úžasně. Pokud dáváte přednost jednoduchému designu, ale již zmíněný nude je pro vás moc velká nuda, neváhejte a vyzkoušejte tuto elegantní variantu.

Foto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Velmi nápaditý design v minimalistickém duchu bude vyžadovat trochu tréninkuFoto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Kutikuly v hlavní roli

Letos se objevila novinka, kdy hlavní důraz se klade na zdobení lůžka nehtu, přesněji podél kutikuly. Může se jednat o tenké třpytivé nebo lesklé linky nebo i nejrůznější barevné kombinace matných a lesklých textur. Důležité je, aby kontrast byl patrný na první pohled. Tento trend vyžaduje šikovnost a trpělivost, ale výsledek zaručeně stojí za to.

Foto: Re_sky, Shutterstock.com

Matné laky se stále těší velké oblibě. Jestli nemůžete najít svůj oblíbený odstín ve zmatněném verzi, stačí použít matující svrchní průhledný lakFoto: Re_sky, Shutterstock.com

Hluboké tóny vínové a bordó

Klasika, kterou milují ženy na celém světě, a ke které se tak rády v zimě vracejí. Tmavé odstíny lesních plodů a bordó vypadají velmi draze a sluší absolutně všem. Místo klasicky nalakovaných nehtů letos designéři navrhují vyzkoušet si nový způsob nošení. Na jednobarevný světlý podklad nanést tmavý odstín, ale jen na horní polovinu nehtu a to buď rovnou linkou, nebo vytvořit písmeno „V“.

Foto: Profimedia.cz

Touto „poloviční“ manikúrou doplnily své looky návrháři na přehlídce Sachin & Babi. Tmavě červený lak se krásně vyjímal díky velmi jemné zlaté báziFoto: Profimedia.cz

50 odstínů šedé a lahvově zelená

Absolutně dokonale na nehtech vyniknou všechny tóny šedivé, od té nejsvětlejší, až po antracitovou. Hledejte ale laky s absencí i těch nejmenších třpytek. Krásné kombinace můžete vytvořit spojením hned několika odstínů na jednom nehtu. Výhodou také je, že tato barva si bude rozumět s každým kouskem ve vaší skříni.

Foto: KOBRIN PHOTO, Shutterstock.com

Šedivá vůbec nemusí být nudná! Je to perfektní neutrální odstín, se kterým se dá dobře „vyhrát“Foto: KOBRIN PHOTO, Shutterstock.com

Naším osobním favoritem pro tuto sezonu se stala lahvově zelená barva. Je tak akorát tlumená i výrazná zároveň, a stejně jako šedivá se bude hodit ke každému vašemu looku. Pro intenzivnější a dost hluboký odstín naneste dvě vrstvy a uvidíte, že od svých rukou nebudete moci odtrhnout oči.

Foto: Minszka, Shutterstock.com

Milovnicím tmavých odstínů doporučujeme letos vyzkoušet zelenou barvu. Je to must-have této zimyFoto: Minszka, Shutterstock.com

Kovové odlesky

Zapomenout nesmíme na výrazné metalické laky – zlatá, stříbrná, měděná, ani s těmito barvami nyní nešlápnete vedle. Velmi aktuální je i extra lesk a dokonce i holografické nebo zrcadlové efekty. Těch ale docílíte použitím speciálního prášku, který se do nehtu vetře, a to nejlépe umí profesionálové v salonu.

Foto: Profimedia.cz

Všechny barvy drahých kovů, budou tím pravým pro slavnostní příležitostFoto: Profimedia.cz

Trendy laky pro vás

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Béžový lak na nehty z řady Salon PRO, Rimmel, 49 Kč. Nude lak s jemným fialovo šedivým podtónem, Anny (prodává Douglas), 270 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Sněhově bílý lak, Essence, 49 Kč. Černý lak, L´oréal Paris, 149 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vínový lak, Bourjois, 99 Kč. Tmavý odstín bordó, Max Factor, 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tmavě šedivý lak Le Vernis, Lancôme, 649 Kč. Zelený lak, YSL, 650 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Měňavý metalický lak, Revlon, 159 Kč. Stříbrný lak, Catrice, 79 KčFoto: Archiv firem

Jaký lak na nehty nejraději nosíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám