Hlavní obsah

Neobvyklá váza na zahradní slavnost? Z melounu či ananasu!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádáte v létě často oslavy, pikniky a zahradní party s grilovačkou? V tom případě pro vás máme skvělý tip, jak slavnostně ozdobit stůl. Vytvořte parádní vázu z melounu či ananasu.

Článek

Sezonu melounů je potřeba si pořádně užít, a to nejen v podobě odpolední svačinky či vychlazeného smoothie. Zkuste upotřebit nejen dužinu, ale i samotnou kůru. Stačí, když špičku melounu odkrojíte a sladký vnitřek vydlabete. Zbyde vám „skořápka“, kterou skvěle využijete jako zajímavou vázu.

Během chvilky tak vytvoříte krásnou dekoraci, která bude ozdobou vašich zahradních party i letních slavností. Podobně můžete vydlabat i ananas. Jen počítejte s tím, že tyhle „nádoby“ jsou opravdu dočasné a jejich životnost je jen na krátkou chvilku. Zato však budou netradiční, přírodní a hosty potěší svým neobvyklým kouzlem.

Co budete potřebovat

Na letní dekoraci vám stačí ovoce, které lze vydlabat, například vodní meloun či ananas, dále sklenice od zavařeniny nebo PET lahev, kterou seříznete podle potřeby, a čerstvé květiny.

Foto: Greta Blumajerová

Meloun i ananas můžete zužitkovat nejen na svačinkuFoto: Greta Blumajerová

Jak postupovat

Foto: Greta Blumajerová

Je to jednoduché: nejprve seřízněte kousek kůry ve spodní části, aby meloun dobře stál. Poté odřízněte vrchní špičkuFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dužinu nejdřív zčásti vyřízněte dokola nožem a zbytek pak důkladně vydlabejte do miskyFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dovnitř zasaďte seříznutou plastovou lahev a naplňte ji vodou. V případě ananasu vám postačí menší sklenička. Místo nádob lze využít i aranžovací hmotuFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zelená váza bude kytici velice slušetFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Skvěle vypadá i menší květinová dekorace z ananasuFoto: Greta Blumajerová

Nevíte, co s vydlabanou dužinou? Nabídněte hostům vynikající melounové mojito!

Reklama

Související témata:

Načítám