Hlavní obsah

Proměňte vázy s květinami v luxusní dekoraci: Ozdobte je organzou!

Foto: Tomáš Rubín

Vázy ozdobené organzou budou vypadat hned slavnostnějiFoto: Tomáš Rubín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká vás nějaká rodinná slavnost, má přijít vážená návštěva či chcete jen příjemně oživit váš interiér? Máme pro vás krásný a něžný tip, který zvládnete raz dva. Ozdobte květinové vázy organzou!

Článek

Máte chuť připravit si dekoraci s nádechem exkluzivity na váš stůl, parapet či poličku? Zajděte do textilní galanterie a kupte si pár kousků jemné organzy či organzové stužky. Jde o průhlednou vzdušnou látku, která je tradičně tkaná z hedvábí, ale v současnosti také ze syntetických vláken. Může být jednobarevná, ale i zdobená třpytky, dekorativním vzorem a ornamenty.

Pak vezměte jakoukoli vázu s květinami, umělé déle vydrží, a vyšperkujte ji organzou. Stačí troška fantazie nebo naší inspirace, a za pár minut máte hotovo. Uvidíte, že tyto aranže budou vypadat velice slavnostně a okouzlí každou návštěvu.

Pusťte se do zdobení

Nejprve si nachystejte různé kusy organzy, vázy, které chcete ozdobit, i umělé či živé květy. Pokud jste hračičky a estéti, můžete samozřejmě přidat rovněž drobné mašličky, aplikace v podobě peříček či šíťovaných dekoračních listů.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jako baletka

Váza, která vypadá jako baletka či princezna, může být krásnou ozdobou například na narozeninové oslavě vaší dcery. Stačí, když ušijete z růžového pruhu organzy nařasenou sukýnku a do ní zasadíte korzet vystřižený z papíru. Pas vytvoříte pomocí mašle a dozdobíte umělým bílým kvítkem. Pokud si chcete ještě více vyhrát, můžete korzet polepit i třpytkami.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Svatební inspirace

V tomto případě stačí vázu lehce ovinout vzdušnou bílou organzou se stříbrným vzorem a spodní část omotat bílou stužkou. Do ní je možné zapíchat i stříbrná pírka, která umocní její éteričnost.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jarní mámení

Ve vašem obývacím pokoji se bude vyjímat váza, která by bez žluté organzy vypadala příliš obyčejně. Z organzy tentokrát vystřihněte kruh, jehož okraj můžete olemovat na stroji, a provlékněte jím stužku stejné barvy. Z organzy vznikne jakoby váček, do kterého vložte vázu a stáhněte dokola na mašličku. Do vázy lze nasypat i dekorační barevné kamínky, které budou krásně prosvítat.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Elegantní mašle

Oranžová vysoká váza na kovových nožičkách je sice sama o sobě designovým kouskem, ale proč ji na nějakou příležitost ještě trochu nevylepšit elegantními mašlemi?

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Fialová kráska

Pokud máte doma nábytek v tmavém dřevě, určitě mu bude slušet tahle váza s fialovými květy i blýskavým vějířem.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Baví vás dnešní inspirace do vašeho interiéru? Pak si prohlédněte kousky také v článku: Jak proměnit lahve od vína a piva v krásné vázy a svícny? nebo Dekorace do hrníčků: Máme krásné tipy na stůl i parapet! 

Načítám