Hlavní obsah

Neotřelé barevné kombinace: Tyhle jsou v kurzu!

Foto: Jakub Jurdič

Barevné sestavy z módního mola vypadají skvěle i v „reálném“ životěFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červená a vínová, tmavě modrá s petrolejovou nebo šedá s růžovou. Na přehlídkách se vyplatí sledovat nejen samotné oblečení, ale i jednotlivé barevné kombinace. Některé totiž rozhodně stojí za zkoušku!

Článek

Barevné sestavy se dají na rozdíl od některých trendů velmi snadno přenést do šatníku a „běžného života“. Nemusíte se přitom do puntíku držet přehlídkového looku, v daných barvách můžete zvolit jen top a doplňky. Jediné, bez čeho se neobejdete, je chuť experimentovat. Barevnou inspiraci si pro vás připravil stylista Lukáš Kučera, který oblékal naši čtenářku Nikol.

Růžová + šedá = hit sezony

Inspirace: Céline

Jednou z nejobdivovanějších sestav zimní sezony se stala… chvilka napětí… kombinace pastelově růžové s (často tak podceňovanou!) šedou. Zapomeňte na řeči o nudné myšce, takhle barva působí neskutečně luxusně a zkombinovat se dá téměř se vším. A je jen na vás, jestli dáte přednost jemnějším odstínům ve stylu Céline nebo sáhnete po nepatrně sytějších tónech.

Foto: Isifa

Světlounce růžový kabát v odstínu lastur, doplněný o prvky šedé. Právě tenhle model z přehlídky Céline odstartoval hon na pastelově růžové kabátyFoto: Isifa

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (F&F, 569 Kč), kabát (Zara, 1499 Kč), boty (F&F, 649 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Zeleno-modrá souhra

Inspirace: Oscar de la Renta

Pohrát si můžete i s tóny zelené a modré. Zatímco na přehlídce bodovaly tmavě modrá barva s petrolejovou, odstín našeho svetru směřoval spíše k mořské zelené. Stylista Lukáš ještě celek doplnil tmavě zelenými punčochami. Stejně jako na přehlídce nechyběl ani prvek černé.

Foto: Isifa

Barevná trojkombinace z přehlídky Oscar de la Renta a ukázka toho, jak skvěle mohou vypadat dva odlišné odstíny modré pohromaděFoto: Isifa

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Camaieu, 699 Kč), svetr (Bershka, 299 Kč), punčocháče (Lindex, 349 Kč), klobouk (Vero Moda, info o ceně v obchodě), kabelka (Lindex, 699 Kč), boty (The Address Idea, 3990 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Překvapivý mix červené a vínové

Inspirace: Marc by Marc Jacobs

Tuhle dvojku, v případě přehlídky dokonce trojku, byste pohromadě nejspíš nečekaly. Marc Jacobs spároval červenou barvu s vínovou a oranžovou, a jak vidíte, podobná sestava sluší i naší čtenářce Nikol. Troufly byste si na podobný mix i vy?

Foto: Isifa

Odvážná kombinace červené, sytě vínové a naoranžovělé barvy podle návrháře Marca JacobseFoto: Isifa

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Lindex, 899 Kč), bunda (Zara, 1499 Kč), náhrdelník (Zara, 899 Kč), límec (Lindex, 599 Kč), boty (Wojas, info o ceně v obchodě), kožená kabelka (pietro filipi, 5999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

V tmavých odstínech

Inspirace: Victoria Beckham

Přijde vám kombinace tmavě modré s černou příliš? Dokážeme vám, jak to oběma barvám perfektně ladí, a to jak na mole tak i mimo něj. Důkazem budiž overal s rafinovaně řešeným dekoltem, který stylista doplnil modrou bundičkou.

Foto: Isifa

Ultramarínová na černém podkladu podle Victorie BeckhamFoto: Isifa

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: overal (Mango, 1799 Kč), bunda (Camaieu, 699 Kč), prsten (New Yorker, 129 Kč), boty (Wojas, info o ceně)Foto: Jakub Jurdič

Černá se „zářivkou“

Inspirace: Versace

Na přehlídkách nebyla nouze ani o nepřehlédnutelnou žlutou, kterou v podání značky Versace doplňovala tvrdá černá. My jsme v podobném duchu připravili večírkový outfit složený z odvážného body, krátké sukně a žlutého saka. Celek doporučujeme podtrhnout trochou zlata.

Foto: Isifa

Výrazná žlutá a dramatická černá. Inspirovat jsme se nechali i sestavou z přehlídky VersaceFoto: Isifa

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: body (Bershka, info o ceně v obchodě), sukně (Vero Moda, 899 Kč), sako (Zara, 1499 Kč), boty (Wojas, info o ceně v obchodě), náhrdelník (F&F, 169 Kč), kožené psaníčko (Wojas, 2499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám