Hlavní obsah

Nepečené cukroví: arašídovo-datlové brownies s čokoládou

Hodnocení:
(66)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Těžko hledat hříšnější dezert, než je brownie. Když se ale pustíte do jeho zdravější (a podstatně dietnější) verze z arašídů, kakaa a datlí, budete si moct tyto dekadentní čokoládové kostičky dopřát naprosto bez výčitek.

Ingredience pro:
45 kusů
Na brownies potřebujete:
  • 300 g nesolených arašídů
  • 40 g holandského kakaa
  • 150 g datlí
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
Na polevu potřebujete:
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce kokosového tuku
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1/4 lžičky soli
Článek

Postup:

Krok 1: Nesolené arašídy nasucho zahřejte na pánvi, aby se lépe mixovaly (pro raw variantu tento krok vynechte, ale počítejte s trochu hrubší hmotou), a ještě horké je rozmixujte na co nejjemnější drť. Přidejte vypeckované datle (150 g ve vypeckovaném stavu), kakao, vanilku a sůl a znovu mixujte, až vznikne lepivá hmota. Tu natlačte na dno pečicím papírem vyloženého pekáčku asi 20 x 20 cm a nechte do druhého dne zatuhnout.

Krok 2: Z javorového sirupu, povoleného kokosového tuku, kakaa a soli ušlehejte hladkou polevu (lépe se s ní pracuje, když ji trochu zahřejete), kterou brownie potřete. Nechte chvíli zatuhnout a ostrým nožem pak krájejte na malé kostičky.

Zkoušeli jste už silně návykovou kombinaci arašídů a kakaa?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama