Hlavní obsah
3,3
(13)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Krásné na pohled, vynikající na chuť. Takové je vánoční nepečené cukroví v podobě mandlových hříbečků. Tenhle recept si oblíbí malí i velcí.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
40 kusů
  • 200 g mandlí
  • 200 g cukru moučka
  • 1 ks bílku
  • 1 lžíce kakaa
Článek

Postup

01.

Hříbky vždy připravujte z čerstvě namletých mandlí, z kupovaných mletých by vám nedržely tvar. Mandle co nejjemněji namelte, smíchejte s cukrem a přidejte tolik bílku nebo sladidla, aby vznikla hladká nelepivá hmota.

02.

Těsto musíte rukama pořádně propracovat, aby se hezky propojilo. Kdyby se moc lepilo, přidejte ještě cukr. 

03.

Třetinu obarvěte kakaem a tvořte z ní placičky, ze kterých budou kloboučky. 

04.

K těm přitiskněte válečky ze světlé hmoty (kdyby se vám zdála moc suchá, znova mezi prsty propracujte nebo přidejte trochu bílku).

05.

Nechte na vzduchu několik hodin proschnout.

A jaké nepečené cukroví chystáte na Vánoce vy?

Reklama

Související témata:

Načítám