Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Nepečený dezert na způsob tiramisu si zamilujete. Místo mascarpone se krém připravuje z Lučiny a šlehačky.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
  • 400 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 lžíce rumu
  • 1/2 hrnku kávy espresso
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 1 balení cukrářských piškotů
    1
    3
  • 1 lžíce kakaa
  • 5 lžic hořké čokolády
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Lučiny utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidejte ušlehanou smetanu a lehce promíchejte. 

02.

Kávu promíchejte s rumem. Cukrářské piškoty postupně lehce namáčejte v rumové kávě a střídavě s krémem je vrstvěte v hranaté misce nebo v pekáčku s vyšším okrajem. Poslední vrstvou bude krém.

03.

Povrch uhlaďte a posypte kakaem a nastrouhanou čokoládou. Nechte dobře vychladit a ztuhnout a poté krájejte na řezy.

Načítám