Hlavní obsah

Nepečený cheesecake s čokoládou a oříšky

Hodnocení:
(233)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Září je sezona lískových oříšků. A kdo by je nemiloval? Vezměte jich hrst, přidejte oříškovou čokoládu a pomazánku a udělejte si skvělý nepečený dort.

Ingredience pro:
23 cm průměr formy
Na základ dortu
  • 120 g karamelových sušenek
  • 120 g ovesných sušenek
  • 110 g rozpuštěného másla
Na krém
  • 400 g sýru cream cheese
  • 400 ml 33% smetany ke šlehání
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1/4 lžičky mleté vanilky
  • 1 tabulka oříškové čokolády
  • 2 lžíce lískových oříšků
Na ozdobu
  • 4 lžíce lískooříškové pomazánky
  • 2 lžíce lískových oříšků
Článek

Postup

Krok 1: Sušenky (zvolit můžete i jiné než uvedené, třeba máslové) nadrťte v sekáčku na prach a smíchejte s rozpuštěným máslem. Hmotu udusejte na dno dortové formy a uložte do lednice.

Krok 2: Poté si připravte krém – tělo dortu. Sýr metlou prošlehejte se lžící moučkového cukru, zbylé dvě lžíce moučkového cukru a vanilku vyšlehejte se smetanou. Do tuhé šlehačky opatrně vmíchejte oslazený sýr a nakonec i nahrubo pokrájenou tabulku oříškové čokolády a nasekané oříšky. Krém naneste do formy na vychlazený dortový základ, povrch zarovnejte a uložte aspoň na dvě hodiny, nejlépe přes noc, do lednice. 

Krok 3: Lískooříškovou pomazánku na mírném plameni rozehřejte, použít můžete i mikrovlnku nastavenou na nízký stupeň. Pozor, ať ji nespálíte! Jakmile povolí, rozetřete ji po celé ploše dortu a posypte nahrubo nasekanými oříšky. Dejte ještě na chvíli zchladit do lednice, aby poleva ztuhla, a můžete podávat.

Tip: Dort můžete ozdobit i čokoládovými bonbony s oříšky.

V jakém dezertu máte rádi oříšky a čokoládu vy? Jestli vyznáváte jednoduchost, vyzkoušejte lískooříškový dezert jen ze dvou ingrediencí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama