Hlavní obsah

Blondies: Upečte si brownies z bílé čokolády s lískovými ořechy

Foto: autorky

Tenhle dezert si zamilujete na první ochutnáníFoto: autorky

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brownies. Dokonalý dezert z čokolády, který je na povrchu křupavý a uvnitř vláčný až tekutý. Dnes si jej ale zkuste s námi připravit ve světlé variaci, tedy z bílé čokolády.

Článek

Někdo má rád hořkou čokoládu, někdo mléčnou, my milujeme i bílou. Zkuste si z ní spolu s námi upéct „blondies“, brownies z bílé čokolády. Tahle dobrota vám rozhodně zažene chuť na sladké.

Brownies z bílé čokolády

Na 1 menší plech budete potřebovat: 200 g másla, 200 g kvalitní bílé čokolády, 3 vejce, 150 g cukru krupice, 100 g hladké mouky, 100 g lískových ořechů, špetku soli

Postup:Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, trvá to několik minut. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a promíchejte. Poté nechte zchladnout. K vyšlehaným vejcím s cukrem postupně pomalu vmíchejte čokoládovou směs. Nakonec po částech přidejte prosátou mouku a špetku soli. Úplně na závěr do směsi vsypte nahrubo nasekané lískové ořechy. Ty můžete před pečením ještě nasucho opražit. Těsto vlejte do hranaté formy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20–25 minut.

Tip: Tentokrát vám nebude fungovat trik se špejlí, blondies by naopak měly být vláčné a ne úplně dopečené. Po vychladnutí nakrájejte na malé čtverečky, jsou opravdu sladké, takže každému bude stačit malá porce.

Pokud máte rádi moučníky z bílé čokolády, vyzkoušejte náš recept na cheesecake z bílé čokolády s lesním ovocem. A jestliže nedáte dopustit na klasickou hořkou či mléčnou čokoládu, připravte si horké čokoládové minipudinky.

Reklama

Načítám