Hlavní obsah

Sladké dobroty jen ze dvou surovin? To není vtip!

Foto: Greta Blumajerová

Z mála surovin spousta velkých dobrot? Ano!Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte si, že když smícháte dvě suroviny, nemůže z nich nic kloudného vzniknout? Omyl! Existují totiž recepty, podle kterých můžete upéct skvělý koláč nebo sušenky. Jak? Podívejte se!

Článek

Pokud při čtení klasických receptů s nekončícími seznamy ingrediencí otáčíte oči v sloup a víte, že na komplikované postupy vás neužije, můžete zajásat. Objevili jsme totiž několik sladkých nápadů, na jejichž přípravu vám stačí jen dvě suroviny. Recepty jsme otestovali, ochutnali, a tady je výsledek!

Lískooříškový koláč

Na formu o průměru 22 cm potřebujete: 250 g lískooříškového krému, 4 vejce

Foto: Greta Blumajerová

Smíchejte čokoládový krém z lískových oříšků s vejci a co vznikne? No přece koláč!Foto: Greta Blumajerová

Postup:Celá vejce vyklepněte do mísy a vyšlehejte je do tuhé a vysoké pěny – trvá to třeba i deset minut. Lískooříškový krém nechte povolit v mikrovlnce (asi na 30 vteřin) a poté ho po dávkách všlehejte do vaječného základu. Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a koláč pečte při 180 stupních Celsia zhruba 25 minut. Když vychladne, můžete podávat.

Verdikt redakce: Během pečení nám koláč vyběhl, po vyndání z trouby ale zase klesl. Ale nebyl vůbec suchý, chutnal po lískových oříškách. Příjemné překvapení a doporučujeme.

Sušenky z banánu

Na 10 sušenek potřebujete: 1 banán, půl hrnku loupaných slunečnicových nebo lněných semínek

Foto: Greta Blumajerová

Spojením banánu a semínek vzniknou originální sušenkyFoto: Greta Blumajerová

Postup: Banán rozdrťte vidličkou, přisypte k němu semínka a vše dobře promíchejte. Na plech rozložte pečicí papír, připravte si vánoční vykrajovátko ve tvaru srdíčka, a formičku postupně plňte po okraj. Když máte hotovo, přesuňte plech na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. A je to!

Verdikt redakce: Sice recept vypadá prapodivně, ale naši dnešní ochutnávku paradoxně vyhrál. Zvláštní chuť zabodovala!

Čokoládové kuličky

Na 20 kuliček potřebujete: 250 g cream cheese (philadelphia, buko, lučina...), 200 g hořké čokolády

Foto: Greta Blumajerová

Když propojíte cream cheese a čokoládu, nemůžete vytvořit nic špatnéhoFoto: Greta Blumajerová

Postup:Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a asi 50 g ze základu pak všlehejte do krémového sýru. Dejte ho na chvíli do lednice ztuhnout, a až to půjde, tvořte pomocí lžiček menší kopečky, nejlépe na pečicí papír. Kopečky opět nechte v lednici chvíli ztuhnout, polijte je zbytkem čokolády a vraťte zpět do chladna. Pak už stačí jen čekat a podávat!

Verdikt redakce: Zajímavá kombinace, trochu připomíná tvarohový dezert pro děti ve vaničce. Pokud jste hraví, pusťte se do kuliček. Budou vás bavit!

Tak co, vyzkoušíte tenhle 1 + 1 experiment doma také?

Načítám