Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Nepečený dezert z máslových sušenek a tvarohu s čerstvými jahodami udělejte den předem, aby se stačil pěkně rozležet, a teprve poté dozdobte.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Těsto
  • 400 g máslových sušenek
  • 50 g másla
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 dl rumu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 kelímek čerstvých jahod
Krém
  • 200 g másla
  • 7 lžic cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 hrnek čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Změklé máslo utřete s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny, přidejte tvaroh a kysanou smetanu nebo jogurt a promíchejte. Do tvarohového krému vmíchejte trochu drobně pokrájeného ovoce. 

02.

Mísu vyložte potravinovou  folií. Dno poklaďte máslovými sušenkami, potřeme částí krému a takto vrstvěte do spotřebování surovin. Končete sušenkami. 

03.

Do rozpuštěného másla přidejte moučkový cukr, kakao a tuzemák a touto polevou potřete povrch dezertu. Nechte v chladu ztuhnout. Po ztuhnutí dezert nakrájejte a jednotlivé porce ozdobte šlehačkou a dalším ovocem.

Reklama

Načítám