Článek
Postup
01.
Z bílého pečiva použijte střídku, kterou rozsekejte v mixéru najemno. Smíchejte s kokosem.
02.
Rozpusťte máslo a zchladlé přilijte k pečivu. Přidejte také tvaroh a vejce a vypracujte těsto. Nechte v lednici aspoň půl hodiny odležet.
03.
Z těsta vyválejte knedlíčky o průměru padesátikoruny. Vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 4 – 5 minut. Vyndejte děrovanou naběračkou na talíř.
04.
Tvaroh oslaďte. Jahody nakrájejte na drobné kousky.
05.
Knedlíčky s tvarohem a jahodami naservírujte do misek.
Řadíte se k milovníkům ovocných knedlíků? Pak jistě nepohrdnete poctivými kynutými knedlíky s borůvkovým žahourem anebo valašskou specialitou pečenou v troubě. A spařované těsto znáte? Uvařte si z něj vynikající meruňkové knedlíky, které jste ještě nejedli!