Hlavní obsah
3,3
(62)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Přestože není tento recept žádná věda pro velké kuchaře, výsledek je naprosto dokonalý. Ochutnejte lahodné tvarohové knedlíčky s kokosem, které ve spojení s jahodami chutnají naprosto neodolatelně.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Knedlíčky
  • 150 g pečiva
  • 3 lžíce kokosu
  • 30 g másla
  • 150 g plnotučného tvarohu
  • 1 ks vejce
Na dohotovení
  • 2 hrnky čerstvých jahod
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 2 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Z bílého pečiva použijte střídku, kterou rozsekejte v mixéru najemno. Smíchejte s kokosem.

02.

Rozpusťte máslo a zchladlé přilijte k pečivu. Přidejte také tvaroh a vejce a vypracujte těsto. Nechte v lednici aspoň půl hodiny odležet.

03.

Z těsta vyválejte knedlíčky o průměru padesátikoruny. Vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 4 – 5 minut. Vyndejte děrovanou naběračkou na talíř.

04.

Tvaroh oslaďte. Jahody nakrájejte na drobné kousky.

05.

Knedlíčky s tvarohem a jahodami naservírujte do misek. 

Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Řadíte se k milovníkům ovocných knedlíků? Pak jistě nepohrdnete poctivými kynutými knedlíky s borůvkovým žahourem anebo valašskou specialitou pečenou v troubě. A spařované těsto znáte? Uvařte si z něj vynikající meruňkové knedlíky, které jste ještě nejedli!

Reklama

Načítám