Hlavní obsah

Nervy s puberťákem? Hoďte je za hlavu!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Z roztomilého drobečka je otravný puberťákFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě nedávno to byl roztomilý drobeček, který si spokojeně cosi žvatlal pod peřinkami v kočárku. A teď? Když se dočkáte ranního pozdravu, je to zázrak. Pokoj si neuklízí a s lehkým úsměvem ve tváři vám oznámí, ať si to teda uklidíte sama. Nervy z puberťáků hoďme za hlavu a pojďme se jim společně zasmát!

Článek

To samé si řekla i jedna britská novinářka. Bydlí společně s manželem a třemi dětmi na londýnském předměstí. Ano, její milé ratolesti už dorostly do toho úžasného věku puberty a nutno říct, že se s nimi opravdu nenudí. Její mnohdy absurdní příhody s puberťáky se objevovaly pravidelně ve víkendové příloze britských novin Guardian.

Její sloupky jsou plné humoru a líčí situace, které rozhodně znáte i z vlastního života. Příběhy autorky, jejíž identita je skrytá a podepisuje se jako Anonym, jsou mezi britskými čtenářkami natolik úspěšné, že vyšly i v knižní podobě. Při čtení řádků, které napsal sám život, budete někdy souhlasně přikyvovat, jindy si zase pomyslíte: „Tak tohle se u nás stát nikdy nemůže!" Určitě ale budete brečet smíchy, protože ty nejabsurdnější a nejzábavnější příhody si člověk nevymyslí, ty se prostě stanou!

Sama autorka o svých dětech říká, že vyrostly až moc rychle. „Z mých roztomilých, veselých a dobře vychovaných dětí se stali za jedinou noc revoltující, náladoví ufoni, se kterými se nelze domluvit..." Možná vás doma přepadají stejné pocity. Pak kniha Můj život s puberťáky je pro vás ta pravá!

Foto: Jota

Autorkou knihy je britská novinářkaFoto: Jota

Anonym: Můj život s puberťáky Vydalo nakladatelství Jota 264 stran, 258 Kč

Související témata:

Načítám