Hlavní obsah

Jednoduchý letní dezert: Malinový cheesecake s bezem

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

K létu patří nejen babiččiny koláče s lesním ovocem, ale i nepečené dezerty všeho druhu – kdo by v tom vedru taky chtěl stát u rozpálené trouby. Pojďte s námi vyzkoušet tenhle báječný cheesecake se sladkým bezovým sirupem a svěžími malinami!

Článek

Sezona květu černého bezu je sice už pár týdnů za námi, mnozí z nás si ale určitě udělali zásobu bezového sirupu  – a ten lze ostatně v dobré kvalitě i koupit. Sladký a voňavý bez se perfektně snoubí s aromatickými a svěže nakyslými malinami, které naopak jsou všude :-), takže neváhejte a jejich chutnou kombinaci si užijte třeba právě při přípravě tohoto skvělého nepečeného dortu.

Nepečený tvarohový dort s malinami

Na formu o průměru 22 cm potřebujete: 100 g ovesných sušenek, 60 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 100 ml zakysané smetany, 50 ml bezového sirupu, kůru z ½ citronu, 1 lžíci citronové šťávy, podle chuti 1–2 lžíce moučkového cukru, 1 želatinový ztužovač zastudena, maliny na ozdobení

Postup: Sušenky nadrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dejte na dno formy a pořádně udusejte. Uložte do lednice. Tvaroh smíchejte s vyšlehanou smetanou a zakysankou. Ochuťte bezovým sirupem, citronovou kůrou a šťávou. Podle potřeby můžete přidat i trochu moučkového cukru. Želatinový ztužovač zastudena podle návodu na obalu rozmíchejte ve 100 ml studené vody a vmíchejte do tvarohové směsi. Tu nalijte na připravenou sušenkovou krustu, vložte do lednice a nechte dvě až tři hodiny ztuhnout. Navrch ozdobte čerstvými malinami, v sezoně můžete přidat i bezové květy.

Jaká je vaše oblíbená květinovo-ovocná kombinace?

Reklama

Související témata:

Načítám