Hlavní obsah

Nezbytnost na dovolenou? Pareo! Uvážete z něj šaty, sukni i krásný top

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Ideální doplněk na léto a především na dovolenou k moři? Lehké pareo! Je velmi praktické a my vám ukážeme, že může být i stylové. Uvažte ho jako sukni, šaty, vestu i sexy top!

Článek

Chystáte se na dovolenou a potřebujete se vejít do opravdu malého kufru? Poradíme vám, jak ušetříte spoustu místa. Vynechte sukně, plážové šaty nechte doma a ještě odložte z připravené hromádky nějaká tílka. Místo všeho vám totiž postačí jen velký šátek o rozměrech asi 2 x 1 metr zvaný pareo.

Čím výraznější, tím lepší. Nejenže ho využijete jako podložku na pláž či k vodě, ale vytvoříte z něj parádní dovolenkové modely. Máme pro vás pět tipů, jak ho uvázat a s čím ho kombinovat.

Vesta

Na vestu budete potřebovat hlavně hodně dlouhé pareo, abyste měly dostatek místa na uvázání průramků na ruce. Vestu tak můžete přehodit ledabyle přes plavky, ale klidně ji zkombinujte na večer s džínovými šortkami a bílým tílkem.

Foto: Tomáš Rubín

Vesta bude vypadat skvěle ze šátku s třásněmiFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Průramky vytvoříte tak, že si šátek rozložíte na šířku a oba horní rohy přehnete směrem do středu a uvážete malý uzlíkFoto: Tomáš Rubín

Maxisukně

Dlouhá sukně uvázaná z parea se zajímavým potiskem bude vypadat u moře vždy stylově. A když ji doplníte pěkným topem, můžete rovnou vyrazit na promenádu podél pláže. Navíc je i praktická a můžete se u vody pod sukní jednoduše převléknout z mokrých plavek.

Foto: Tomáš Rubín

Jestli chcete pareo používat také jako módní doplněk, určitě vybírejte efektní vzory, které zaujmou na první pohledFoto: Tomáš Rubín

Top

Je-li vaše pareo lehké a jemné, vykouzlíte z něj hravě také top s takzvanou spadlou vodou ve výstřihu. A jak na to? Nejprve zavažte horní cípy za krkem. Poté si vezměte do ruky spodní část a založte ji směrem pod prsa, aby se zkrátila na top, a za zády uvažte dolní cípy.

Foto: Tomáš Rubín

Top z parea se hodí nejlépe k džínovým kraťasůmFoto: Tomáš Rubín

Minisukně

Chcete decentně zakrýt při odchodu z pláže zadeček? Stačí, když velký šátek přeložíte napůl, aby vznikl přibližně trojúhelník. Dejte ho přes boky cípem ke straně a uvažte na velkou mašli.

Foto: Tomáš Rubín

Délku sukně si samozřejmě můžete upravit dle své libostiFoto: Tomáš Rubín

Šaty za krk

K vodě samozřejmě můžete vyrazit také v šatech. Buď můžete pareo omotat jen kolem dokola a nad prsy zavázat na uzel, nebo horní rohy uvažte za krkem. Model se vám bude hodit, když si budete chtít odskočit z pláže na oběd, kde se nesluší jíst oblečený pouze v plavkách.

Foto: Tomáš Rubín

Šaty uvázané za krkem jsou velice univerzální a navíc se hodí pro všechny typy postavFoto: Tomáš Rubín

Vozíte na dovolenou také své oblíbené pareo? Jak ho nejraději vážete vy?

Reklama

Načítám