Hlavní obsah

Noční krémy: Víme, které zaberou!

Foto: Thinkstock

Regenerace pleti probíhá v nociFoto: Thinkstock

Reklama

Noc je nejlepší čas pro regeneraci pleti! Pokud ale chodíme spát pozdě, není tomu tak. Regenerace kůže totiž dosahuje vrcholu během první poloviny noci. Ale i pro takové z nás máme řešení – desítku nejúčinnějších krémů, které alespoň trochu náš spánkový deficit „doženou".

Článek

Říkáte si, že jsou noční krémy pouhým výmyslem kosmetického průmyslu a že vám stačí jen jeden, univerzální? Pravdu máte jen z poloviny.

Záleží totiž na tom, jaký denní krém používáme. Základním pravidlem večerního natírání je to, aby náš přípravek neobsahoval ochranný faktor. Ačkoli je pro denní péči téměř nepostradatelný, pleť zatěžuje a neměl by se proto používat v případech, kdy to není nezbytné. Proto bychom měly mít denní krém s SPF a noční krém, případně jeden hydratační krém, který ale přes den musíme kombinovat s krémem ochranným. Noční krémy také bývají výživnější a jsou zaměřené spíše na regeneraci, která během našeho spánku jede naplno.

Jak správně vybrat?

Každá pleť je jiná a neexistuje výrobek, který by vyhovoval naprosto všem. Musíme tudíž zkoušet, zkoušet a zkoušet. Ale u čeho začít? Pokud nám nějaký kelímek padne do oka, zkusme se podívat na internetové recenze. „Zasurfovat“ si můžeme například na Makeupalley.com, kde si produkt hravě najdeme a hned uvidíme, kolik uživatelek ho hodnotilo a jakou známku si vysloužil.

Cena versus kvalita

A které noční krémy ženy hodnotí jako nejlepší? Možná budeme překvapené, ale některé drahé přípravky totiž naprosto pohořely, takový Normalizing Night Gel od Clarins by si znovu koupila sotva třetina žen. A naopak, některé výrobky od značky Avon se neumístily vůbec špatně. Zkusit od nich můžeme Anew Rejuvenate Night Revitalizing Cream nebo Hydra Radiance Moisturizing Night Cream. K těmto výrobkům by se vrátily až tři čtvrtiny spokojených uživatelek. Není to ale jen o značce, dva různé krémy od jednoho a toho samého výrobce se totiž často umístily na opačné straně žebříčku.

Foto: archiv firem

Noční krémy, které jsou nejoblíbenějšíFoto: archiv firem

Jaké krémy jsou tedy nej? Tyhle!

  • Eucerin, Q10 Active Night - Protivráskový krém s koenzymem Q10 snese i citlivější pleť.
  • Weleda, růžový noční krém - Přípravek obsahuje účinné oleje z růže Mosqueta a pupalky. Lehce se vstřebává.
  • Estée Lauder, Advanced Night Serum - Toto sérum získalo před třemi lety cenu Allure Best of Beauty za nejlepší výrobek v oblasti péče o pleť. Koncentrované sérum regeneruje, odstraňuje následky stresu a chrání pokožku před poškozením.
  • Clinique, noční hydratační krém Super Rescue - Krém, bohatý na antioxidanty, je ideální pro suchou až smíšenou pleť.
  • Decleor, Aromessence Rose D'Orient Night Balm - I tento obsahuje výtažky z růží. Pomáhá zjemňovat podrážděnou pokožku, vyživuje a hydratuje.
Foto: archiv firem

Účinné jsou levnější i dražší značkyFoto: archiv firem

  • Garnier, noční krém NutriSkin - Lehce se vstřebává, nezanechává pocit mastnoty a přitom skvěle hydratuje. Napomáhá obnově pleťových buněk.
  • Elizabeth Arden, noční ceramidový krém- Ceramidový komplex vytváří bariéru, která chrání pleť před negativními vlivy. Obsahuje hydratační složky, vitaminy C a E a beta karoten.
  • Shiseido, The Skincare Night Essential Moisturizer - Silně hydratační přípravek, vhodný pro smíšenou až mastnější pleť.
  • L'Occitane, kompletní regenerační péče - Regenerační péče působí proti všem známkám stárnutí: poškození pleti, vráskám, ztrátě pevnosti a pigmentačním skvrnám.
  • Guerlain, Issima Happylogy - Ideální pomocník pro první vrásky, obnovuje, zklidňuje a vyživuje pleť.

Už víte, který bude váš favorit? Budem rádi, když nám napíšete, který vyhovuje právě vám.

Reklama

Související témata:

Načítám