Hlavní obsah

Nový bláznivý hit sezony: Módní kousky s duhou!

Foto: Bershka

Foto: Bershka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní kolekce většinou oplývají tlumenějšími odstíny, letos však můžete očekávat i záplavu výrazných barev. A to doslova duhových. Tento motiv už se totiž prodral i do běžných konfekcí. Víte, proč zrovna duha?

Článek

Až narazíte v obchodech na trička či svetry s duhou, nedivte se. Ne, nezabloudily jste do dětského oddělení, ale tento motiv se stal letos populární skoro jako oblíbení jednorožci. A začalo to samozřejmě na světových přehlídkových molech.

Z přehlídkových mol

Velké módní domy jako například Burberry, Versace a Fendi představily v letošních kolekcích limitované edice inspirované duhovými barvami i motivem duhy jako takovým. Chtějí tak poukázat na rozmanitost, která se skrývá nejen ve světě módy, ale i mezi lidmi samotnými. Barevné kolekce mají podpořit komunitu LGBTQ, což je hnutí lidí s odlišnou sexuální orientací. A jejich symbolem je duhová vlajka.

Foto: Profimedia.cz

Motiv duhy v módních kolekcích Burberry (vlevo a uprostřed) i Versace (vpravo) byl představen už na začátku rokuFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Další pestré modely značek (zleva) Versace, Fendi a Fyodor GolanFoto: Profimedia.cz

Z běžných obchodů

Symbol duhy doprovázený také někdy nápisy ve stylu „More Love“ či „Thanks Girls“ nyní najdete na mikinách, topech i šatech, které mohou příjemně oživit vaše podzimní outfity. A dokonce je můžete originálně zkombinovat třeba s trendy kostkou nebo modely ve fialové  – barvě tohoto roku. Přestože vám možná připadá duhová móda trochu bláznivá, můžete díky ní podpořit sexuální svobodu a vyjádřit tak svůj názor, stejně jako s trendy kousky s nápisy.

12 duhových úlovků z aktuálních kolekcí

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): F&F, info o ceně v obchodě; Next, 590 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Boohoo (prodává Tamsin London), 549 Kč; Bershka, 149 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Next, 750 Kč, F&F, 649 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Boohoo (prodává Tamsin London), 1090 Kč; Next, 1015 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Sinsay, 249 Kč; Bershka, 149 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Boohoo (prodává Tamsin London), 1635 Kč; Topshop, 1740 KčFoto: Archiv firem

Co říkáte na duhový trend vy?

Načítám