Hlavní obsah

Nový fenomén: Lidé hledají vztahy, v nichž nebudou mít sex!

Foto: thinkstock

Vztah a láska nemusí podle některých lidí souviset nutně se sexemFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Já, 55 let, rozvedená, vitální, s chutí do života, s láskou k vaření a cestování, k sobě hledám stejně starého muže s podobnými zájmy. Zn.: Bez sexu.“ Ano, i tak teď vypadají moderní inzeráty!

Článek

Jako houby po dešti se ve Velké Británii objevují seznamky, které jsou trochu odlišné od těch, jaké možná znáte. Lidé v nich totiž hledají plnohodnotné vztahy, chtějí najít partnera, se kterým mohou trávit volné chvíle, sdílet domácnost, třeba i postel. Má to ale háček. Vztah musí být platonický a sex velké tabu!

Jen kostel, žádná postel

Dnešním singles nabízejí internetové seznamky nepřeberné množství možností, jak vhodnou polovičku najít. A tak se vedle portálů, kde se to hemží výzvami typu „Někdo na něco?“, objevují i takové, které stojí na zcela opačném břehu. Některé sdružují vyloženě ty, kdo sex mít nemohou, ať už z psychických či fyzických důvodů, jiné jsou určené těm, kdo vedli sexuální život, ale už na milování zkrátka ztratili chuť.

Foto: thinkstock

Šťastné sdílení společných zážitků? Ano! Postel? Ne!Foto: thinkstock

Nutno dodat, že existují i podobné seznamky, které intimní život nezavrhují, nejedná se u nich ovšem o klíčový parametr pro výběr partnera. Zkrátka o sexu se nebavíte, věnujete se jiným tématům. Lidé prý díky tomu bývají i upřímnější! „Byla jsem vdaná a zažila jsem i několik skvělých milostných románků, ale dostala jsem se do fáze, kdy jsou pro mě zkrátka jiné věci důležitější,“ přiznává portálu Daily Mail 59letá Suzie King, která před osmi lety založila seznamku Platonic Partners.

„Přestěhovala jsem se, změnila zaměstnání a chtěla jsem vztah bez sexu. Neexistovaly žádné stránky, které by mi něco takového umožnily. A tak jsem je sama vymyslela,“ vysvětluje Suzie. Její seznamka má dnes téměř 6000 členů ve věku od 18 do 80 let. A pokud vás zajímá, jak celý příběh dopadl, máme dobrou zprávu. „Mám vztah s 62letým mužem, který je do puntíku stejně naplňující jako ty předchozí. Jen jsme zkrátka přeskočili tu sexuální fázi a jsme spíše jako stárnoucí pár před diamantovou svatbou,“ usmívá se.

Foto: thinkstock

Chuť na sex může věkem odeznívat. Ale kdo chce zůstat sám? Málokdo...Foto: thinkstock

Ani muži nejsou výjimkou

Mezi členy podobných portálů patří samozřejmě i muži. Jedním z nich je i 48letý Michael. Prý okouzlující a chlapský. „V hospodě jsem vždycky ten, kdo ostatní táhne a baví, ale jinak jsem poměrně stydlivý. Když jsem se s ženami dostal někdy do ložnice, ztuhl jsem,“ popisuje svůj ostych. I přes terapie pod vedením odborníků nedosáhl žádného posunu. A nabídka vztahu bez sexu? Právě taková seznamka ho prý konečně osvobodila. „Našel jsem 41letou ženu, která je na tom stejně jako já. Spíme v jedné posteli, ale není mezi námi žádný fyzický kontakt. A jsme takto skutečně šťastní,“ dodává Michael.

Kromě podobných seznamek vznikají i takové, které sdružují lidi se stejnými zájmy – například kreativce, umělce, herce... Díky nim můžete najít jak přátele, tak vztah založený na stejném životním základu.

A jak to vidíte vy? Myslíte si, že vztah bez sexu může fungovat? Máte s něčím podobným zkušenosti? Napište do diskuse pod článkem!

Reklama

Načítám