Hlavní obsah

O polovinu levnější! Kde výhodně koupíte podzimní kousky?

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Slevy! Pokud ve vás těchto pět písmenek vyvolává nákupní horečku, máte zaděláno na problém. Tentokrát jsme pro vás totiž vytipovali kousky, které jsou zlevněné minimálně o polovinu – a co je ještě lepší, mohou vás provázet celým podzimem.

Článek

Na dlouhé váhání není čas. Výprodeje jsou téměř u konce a v obchodech s oblečením už převládají nové kolekce, které se teď budou samozřejmě prodávat za plné ceny. U ramínek s označením „sleva“ se ale vyplatí zastavit. Ve snaze udělat prostor dalším kouskům totiž prodejci nabízejí pozůstatky z kolekcí jaro/léto za opravdu výhodné ceny. Co říkáte na padesát i více procent dolů?

A pozor, do slev se vyplatí zamířit i v případě, že o tílka ani plavky už nestojíte. Natrefit totiž můžete na množství stylových kalhot, sukní, košil, a dokonce i kabátů, u nichž nikdo nepozná, že byly původně vytvořeny pro právě končící sezonu.

Mimosezonní šaty

Šaty, ze kterých je na první dobrou cítit léto, nechte v obchodech. A teď nemluvíme o těch z lehkých materiálů – ty můžete poměrně snadno a stylově zateplit. Do podzimního módu se ale nemusejí hodit kousky s charakteristicky letními motivy a barvami. Mnohem výhodnější investici představují šaty, které se dají upotřebit 365 dní v roce. Třeba ty košilové!

Foto: Archiv firmy

Na foto: košilové šaty H&M, 349 Kč (před slevou 749 Kč)Foto: Archiv firmy

Stylové kapsáče

Kalhoty s kapsami není radno podceňovat. V kvalitním provedení a dobrém střihu vypadají opravdu stylově, a když k nim přidáte košili s límečkem, můžete v nich vyrazit bez obav i do práce. Po konci léta samozřejmě vyměňte sandály za kotníkovou obuv a přes sebe přehoďte lehký kabát (klidně trenčkot, který najdete o něco níže) nebo bundu sahající do pasu.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Massimo Dutti, 599 Kč (před slevou 2295 Kč)Foto: Archiv firmy

Správné barvy

S neonovými „zářivkami“, kterých byly plné kolekce, se za pár týdnů pěkně zapotíte. Ať už ve snaze je přimíchat do teplejších outfitů, nebo při jejich stěhování do krabic, kde přečkají chladnější polovinu roku. Pokud chcete nový úlovek rovnou nosit, zaměřte se na barvy, které budou kompatibilní s podzimním šatníkem. Co třeba takové hořčicové kalhoty, které koupíte za necelé čtyři stovky?

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Medicine, prodává Answear, 369 Kč (před slevou 849 Kč)Foto: Archiv firmy

Sázka na denim

Máte políčeno na nové džíny? Zkuste se probrat slevami a možná pěkných pár stovek ušetříte. Na tuto módní kategorii nemají trendy tak silný vliv a vám se dost možná stane, že obdobný model najdete i v nové kolekci – jen samozřejmě za úplně jinou cenu.

Foto: Archiv firmy

Na foto: džíny H&M, 449 Kč (před slevou 899 Kč)Foto: Archiv firmy

Proč se lehká sukně neztratí

Jak už jsme naznačili u šatů, lehkým materiálům se nemusíte primárně vyhýbat. Jasně, v zimě to s nimi nebude úplně to pravé, během podzimu je ale ještě rozhodně unosíte. Spojení kontrastních materiálů totiž funguje na výbornou. Klidně tak spárujte saténovou sukni z letních slev (vaše může být ani ne za tři stovky) s měkoučkou mikinou nebo objemným svetrem.

Foto: Archiv firmy

Na foto: sukně H&M, 279 Kč (před slevou 899 Kč)Foto: Archiv firmy

Jemné plisování

Obdobný přístup platí pro sukně s plisováním, které jsou v posledních letech tolik trendy. Většina z nich momentálně sahá pod kolena a právě k této délce se skvěle hodí bundy do pasu (představte si klidně světlý křivák, který na vás vyskočí za chvíli). Pozor, vršek doporučujeme zastrkovat za pas sukně – v opačném případě nebude její délka až tak lichotivá.

Foto: Archiv firmy

Na foto: plisovaná sukně Mango, 599 Kč (před slevou 1299 Kč)Foto: Archiv firmy

Džínovina podruhé

Za velmi příznivé ceny nakoupíte i džínové sukně, o jejichž módní budoucnost se rozhodně nemusíte bát. Platí o nich přitom stejná pravda jako o denimových kalhotách: vůbec nezáleží na tom, jestli se sukně narodily v jarní, nebo podzimní kolekci. Lišit se budou převážně jen cenou.

Foto: Archiv firmy

Na foto: džínová sukně Vero Moda, prodává Zoot, 379 Kč (před slevou 849 Kč)Foto: Archiv firmy

Odhalená ramena?

Jasně, pořídit si bílou košili nebo halenku není nikdy špatný nápad. My vám ale chceme ukázat, že to s nadcházejícím podzimem nemusíte vzdát ani s vršky odhalujícími ramena. Místo topů, které se nosí spuštěné a pod svetrem by dělaly neplechu, volte raději kousky, jež mají na ramenou prostřihy. Takový vršek se umí chovat jako každý jiný, a když svrchní vrstvu odložíte… Tadá!

Foto: Archiv firmy

Na foto: košile s prostřihy Jacqueline de Yong, prodává Answear, 179 Kč (před slevou 699 Kč)Foto: Archiv firmy

Nápaditá mikina

Přejděme k teplejším kouskům a důležitému upozornění – nezapomínejte, že se nevyprodávají jen letní kolekce. Výrobci je tvoří pod štítkem jaro/léto. S trochou štěstí tak objevíte i kousky, které vás zahřejí (co na tom, že to měly původně dělat na jaře místo na podzim). Hodila by se vám stylová mikina?

Foto: Archiv firmy

Na foto: mikina Mango, 299 Kč (před slevou 1299 Kč)Foto: Archiv firmy

Populární křivák

Kožená bunda za cenu, za kterou byste normálně koupily leda tak syntetiku? Ano, i to je v čarovném světě slev možné. A o módních možnostech křiváku se ani nemá smysl rozepisovat. Není divu, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších podzimních kousků vůbec.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kožená bunda Mango, 1299 Kč (před slevou 2999 Kč)Foto: Archiv firmy

Trenčkot. Značka: výhodně

Chválu můžeme pět i na klasické trenčkoty. Napadá vás outfit, ke kterému by se tento kabát nehodil? Nás ne. Pořídit si ho můžete v libovolné barvě, ke klasice ale samozřejmě patří béžová. A když ho objevíte ve starší kolekci za poloviční cenu, bude vaše radost ještě větší.

Foto: Archiv firmy

Na foto: trenčkot Vero Moda, prodává Zoot, 719 Kč (před slevou 1449 Kč)Foto: Archiv firmy

Kabelka za pár korun

Rozhlédněte se také po sekci s kabelkami – i tady se dá slušných pár stovek (a v případě dražších kožených tašek rovnou tisíců) uspořit. Věřily byste, že tahle kráska stojí bez koruny dvě stovky?

Foto: Archiv firmy

Na foto: kabelka Zara, 199 Kč (před slevou 899 Kč)Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám