Hlavní obsah

Plisované sukně se hodí do každého šatníku. Nevěříte?

Foto: Oleksii Dubrovskyi, Shutterstock.com

Foto: Oleksii Dubrovskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární trend ze sedmdesátých let si získal srdce všech nenapravitelných romantiček. Věděly jste ale, že plisované sukně můžete oblékat i ke sportovním teniskám či koženému křiváku? Podívejte se tedy na neotřelé kombinace, které ocení nejen milovnice elegance.

Článek

Ačkoli je skládaná sukně typickým kouskem spíše jarní či letní garderoby, dá se s přehledem nosit v chladnějším období. Spolu s ponožkovými kozačkami a silnějšími punčochami vytvoří ideální outfit do nepříliš příznivého počasí. Teď už jen stačí objevit takový model, který vám padne na první pohled do oka, a doplnit jej o prvky ve vašem oblíbeném stylu.

Asymetrická záležitost

Asymetrický střih je sám o sobě velmi výrazný. K podobné sukni, navíc vzorované, tedy zvolte jednoduchý top bez potisku a v neutrální barvě. Protože vyniknou vaše lýtka, dejte si záležet na výběru bot. Nejvhodnější jsou podpatky, které prodlouží siluetu a nesouměrný tvar sukně krásně doladí.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. mikina, Only (prodává Zoot), 419 Kč; 2. sukně, Mango, 599 Kč; 3. náušnice, Claire's, 219 Kč; 4. boty, Zara, 999 Kč; 5. kabelka, Massimo Dutti, 3495 KčFoto: Archiv firem

Rockerka v sukni 

I růžová barva se může skrývat ve skříni hrdé rockerky. Sladký pastelový odstín zkombinujte s koženým křivákem, šněrovací obuví a doplňky osázejte drsnými cvočky. Do elegantní sukně pak můžete zastrčit cíp oversized trička s názvem milované kapely, nebo zkrátka vsadit jen na obyčejný top.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda, Tally Weijl, 1099 Kč; 2. sukně, Zara, 799 Kč; 3. tílko, H&M, 349 Kč; 4. boty, Baťa, 2599 Kč; 5. pásek, Reserved, 199 KčFoto: Archiv firem

Zvířecí motivy

Jistě už moc dobře víte, že se momentálně na módním výsluní hřeje také hadí potisk. Imitace pozoruhodné plazí kůže vypadá na rozvlněných sukních prostě skvěle, zvláště ve spojení s černým rolákem a zajímavě řešenými kozačkami (Jak nosit rolák? Čtyři nejlepší variace).

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. rolák, Pull & Bear, 449 Kč; 2. sukně, Zara, 799 Kč; 3. prsten, Swarovski, 2290 Kč; 4. boty, Public Desire (prodává Answear), 999 Kč; 5. kabelka, Mohito, 549 Kč Foto: Archiv firem

Sportovní elegance

Jestliže tíhnete spíše ke sportovnímu stylu, vyzkoušejte sukni, která jej charakterizuje. A s klidným svědomím k ní obujte tenisky. Motiv proužků prolínající se v jednotlivých kouscích outfitu celý look sjednotí a dodá mu moderní šmrnc. À propos, Athleisure styl: Omladí i vás?

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. mikina, Levi's, (info o ceně v prodejně); 2. sukně, Tommy Jeans (prodává Zalando) 2720 Kč; 3. hodinky, Timex (prodává Zalando), 2540 Kč; 4. boty, Esprit, 1999 Kč; 5. ledvinka, Bershka, 449 KčFoto: Archiv firem

Vyzkoušíte plisované sukně i vy? 

Reklama

Načítám