Hlavní obsah

Jarní trenčkoty i džínové bundy. Co budete nosit vy?

Foto: Navistock, Shutterstock.com

Foto: Navistock, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Konec února je v módním světě šťastné období. Pomalu, ale jistě končí nadvláda těžkých teplých bund a kabátů a na řadu přichází lehčí svršky. Přirozeně se nám také do šatníku vrací veselejší barvy. Který kousek si pořídíte letos?

Článek

Většina žen má na jaro aspoň dvě, tři bundy. Díky tomu snadno změníte styl ze dne na den, podle nálady. Každý z jarních typů bund má klasickou variantu, která je v podstatě nadčasová, a zároveň se v daném roce vždy přidá nějaký trend, který po sezoně ztratí své kouzlo.

Navždy rockerka

Černý křivák je sázkou na jistotu. Zároveň se letos nosí oversized varianty kožených a koženkových bund. Buď jen prodloužené do tvaru parky či delší košile (nosí se s páskem i bez pásku), nebo široké zateplené. Chybu neuděláte ani naopak se zkrácenou bundou. Nosí se s třásněmi i minimalistické. Velký hit je letos koženková bunda s knoflíky, která vypadá velmi elegantně. Kromě černé frčí výrazné barvy jako žlutá nebo červená. Co letos není úplně in, jsou punkově ocvokované bundy nebo krémové a béžové odstíny.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): koženková bunda, 1299 Kč, bunda s třásněmi, 799 Kč, obojí BershkaFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): bunda z imitace kůže Zara, 799 Kč, kožená bunda Mango, 2999 KčFoto: Archiv firem

Džínová tradice

Je to nezvyklé, ale klasickou modrou denimovou bundu s dámským střihem k bokům letos budete v obchodech hledat těžko. Spíše natrefíte na odstíny na škále od šedé po černou, a pokud hledáte modrou džínovinu, najdete prodloužené a zkrácené délky nebo například nafouknutý bomber střih. Je to tak, tradiční vojenský bomber na chvíli zaplul do tmy zvané módní out, ale už se nám zase vynořuje na denní světlo.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): krátká džínová bunda H&M, 349 Kč, krátká bunda Stradivarius, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): oversized bunda Stradivarius, 1199 Kč, oversized bunda Bershka, 999 KčFoto: Archiv firem

Parky do deště a větru

Praktická bunda s délkou pod zadek do lehčího deště je stále v kurzu. V oblibě jsou tradičně zemité odstíny v čele s khaki. Na rozdíl od předchozích let se ale nosí parky širší, s rovným či bomberovým střihem. Jinými slovy, siluetu vám nevytvoří. Novinkou jsou úplně lehoučké parky se šusťákovým efektem.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): parka s páskem, tmavá parka s kapucí, obě 1599 Kč, ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): béžová parka Bershka, 1599 Kč, bavlněná parka H&M, 999 KčFoto: Archiv firem

Nadčasové trenčkoty

Kdo nedá dopustit na ženskou klasiku, bude jistě pokukovat po novém trenčkotu. Tento kabátek (původně v délce ke kolenům, ale dnes se vyrábí i kratší nebo delší) nezažívá žádný velký boom, a to znamená jediné. Obejděte obchody zaměřené čistě na trendy a zaměřte se na nadčasové kolekce pro ženy 30+. Trenčkoty se nosí v béžové, v tmavých barvách či kostkované.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): dvouřadý trenčkot, 1999 Kč, bavlněný trenčkot, 2999 Kč, oba MangoFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): tmavě modrý a kostkovaný trenčkot, oba 1799 Kč, H&MFoto: Archiv firmy

Krátký trend

Již v zimě se trendy bundy zkrátily tak, aby zdůraznily ženské pozadí. Tento trend sledujeme dál. Nosí se např. spousta bund, které vypadají jako kdybyste ustřihly parku v půlce. A nosí se ve všech materiálech od manšestru po sportovní nylon. Kromě populárních zemitých barev (zamyslela jste se třeba nad nákupem maskáčového vzoru?) se pozvolna vrací také neonky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): khaki bunda Zara, 1299 Kč, zkrácená bunda Bershka, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): maskáčová bunda Stradivarius, 799 Kč, žlutá bunda H&M, 749 KčFoto: Archiv firem

Tip na závěr: K jarní bundě jarní boty. Mrkněte na nejlepší tenisky nové sezony.

Kolik máte doma jarních bund? A navnadili jsme vás na nákup nové?

Reklama

Načítám