Hlavní obsah

O ženách, posilovně i Karlu Gottovi: Peter Nagy slaví 60!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kudrnaté blond vlasy, uhrančivé zelené oči, svalnaté tělo. Bylo jen málo žen, kterým se ze zpěváka Petera Nagye nepodlamovala kolena. Tento rockový svůdník dnes slaví 60. narozeniny. Jak vypadá a co se za více než třicet let jeho kariéry změnilo?

Článek

Pokud byl člověk v posledních pětatřiceti letech alespoň jednou na nějakém plese, zábavě či diskotéce, musí jeho písničky znát. Ať už jde o legendární „Aj tak sme stále frajeri“, „Korálky od Natálky“ či jeho první song, který jej zapsal do povědomí široké veřejnosti, tedy „Profesor Indigo“.

Ten sice nahrál už v roce 1982, ale slavným se stal v podstatě až o rok později, kdy byl uveden v televizní hitparádě 5XP. Okamžitě se stal hitem, čehož Peter Nagy se svojí kapelou Indigo, kterou chytře pojmenoval právě podle hitu, využil. Sláva se na ně jen hrnula a během chvíle měli domluvených 150 koncertů. Na začátku letošního roku oslavili 35 let na hudební scéně. Za tu dobu se Peterovi Nagyovi podařilo prodat přes dva miliony desek.

Foto: Profimedia.cz

Peter Nagy od roku 1984 prodal přes dva miliony desekFoto: Profimedia.cz

U koncertů to ale neskončilo a kapela začala vydávat další hity, které si posléze zpívaly celé davy (a dost možná si je zpíváte dodnes i vy). Mezi nejznámější patří třeba Láska je tu s námi, S nohami na stole nebo Chraň svoje bláznovstvá. Za více než třicet let fungování na scéně má na kontě miliony prodaných desek, několik ocenění a nespočet milostných vyznání. Co to s touto slovenskou hvězdou populární hudby udělalo?

Nahé ženy 

V současné době už 150 koncertů ročně nedává, ostatně i styl jeho hudby se trochu proměnil. Sám v několika rozhovorech řekl, že se soustředí více na vážnější, hlubší polohu tvorby. Což ale rozhodně neznamená, že byste na koncertech byli o  jeho hity ochuzeni, naopak.

Kromě hudby se věnuje také fotografování. Zajímalo ho odjakživa, ale až v novém tisíciletí se mu začal věnovat více. Kromě přírody se jeho vášní stalo fotografování aktů. (Tito slavní se naopak sami rádi fotí nazí.)

Foto: Profimedia.cz

Peter Nagy se zamiloval do fotografování aktů Foto: Profimedia.cz

Mladá inspirace

Ke krásným ženám měl ale zpěvák vždycky blízko. Není se čemu divit. S nadsázkou řečeno mu skákaly do náruče. Většinou se po jeho boku objevovala kráska mladší, mnohdy i o více než dvacet let. Peter Nagy je na otázky ohledně výběru jeho partnerek poměrně háklivý, což je vcelku logické. Každopádně před pár lety v rozhovoru pro jedno rádio řekl, že mladé ženy jsou pro něj inspirací, pomáhají mu dívat se na svět očima jejich generace.

Foto: Profimedia.cz

Vedle zpěváka se často objevují mladší ženy. Říká, že mladá přítelkyně je pro něj inspirací Foto: Profimedia.cz

Osudové lásky

Neznamená to ale, že by Peter Nagy střídal ženy jako ponožky. I jeho životem prošly osudové lásky, které v jeho životě zakotvily na delší dobu. O svém soukromí příliš nemluví, ale měl manželku Janu (58, nepleťte si s Janou Nagyovou, kterou si vzal ex premiér Petr Nečas), se kterou má syna Filipa (28), ale po patnácti letech se rozvedli. Brzy poté, na začátku milénia, se po jeho boku začala objevovat mladá blondýnka, modelka Monika Hrabovčáková (38). Vztah ale nevydržel na věky a v roce 2006 se rozešli.

Foto: Profimedia.cz

S modelkou Monikou Hrabovčákovou byl šest let Foto: Profimedia.cz

Být stále mlád

Nouzi o ženy ale rozhodně nemá. Kromě charizmatu v tom má prsty zajisté jeho vzhled, o který tolik dbá. Světlé kudrny jej zdobí už dlouhá desetiletí (Tyto ženy také nikdy nemění svůj účes.), stejně jako téměř dokonale hladká pleť. Leckoho napadlo, zda za tou jeho takřka bezchybnou tváří nestojí nějaký zákrok estetické chirurgie. Zpěvák to ale razantně odmítá. Co ale nepopírá, jsou návštěvy v posilovně, kam chodí pravidelně, aby udržoval své tělo v kondici. A to rozhodně poznat je!

Foto: Profimedia.cz

Peter Nagy se netají tím, že chodí pravidelně do posilovny udržovat své tělo v kondici Foto: Profimedia.cz

Kdo porazil Mistra

Jenže krása není všechno, je k ní potřeba také kus talentu, aby sláva přetrvala po desetiletí. A nadání Peter Nagy rozhodně má, což bylo nejednou oceněno. Na kontě má tři druhá místa v anketě Zlatý slavík (Připomeňme si, proč vloni anketa Český slavík nebyla.) a jedno první. Podařilo se mu tedy porazit i věhlasného českého chovatele Zlatých i Českých slavíků, Karla Gotta (79). Bylo to v roce 1985. Mezi Mistrem a Peterem Nagyem rozhodně žádná rivalita nevznikla – naopak. Několikrát spolu dokonce i vystoupili. Znovu by se měli setkat letos v létě na jednom pódiu na festivalu, kde Karel Gott oslaví své 80. narozeniny a vystoupí i s dalšími Zlatými slavíky.

Foto: Profimedia.cz

Peter Nagy v roce 1985 dokonce získal Zlatého slavíka, a porazil tak Karla Gotta Foto: Profimedia.cz

Pianko šedesátiny

Kromě toho chystá Pavel Nagy i další vystoupení – ke svým 60. narozeninám. Během celého roku má několik koncertů na Slovensku a v Česku. Představí na nich mimo jiné také své nové album Pianko, které vydal vloni na podzim. Takže osvěžte si opět jeho staré šlágry, zaposlouchejte se do těch nových, a hurá na koncert!

Máte rádi písně Petra Nagye? Anebo jste ujížděli na některé z dnes už rozpadlých kapel?

Související témata:

Načítám