Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pestrý zeleninový salát s luštěninou, bylinkami a tuňákem vás nasytí a dodá vám všechny potřebné bílkoviny.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 4 ks rajčat
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1 lžíce hořčice
    10
  • sůl
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst libovolných naklíčených luštěnin
  • 150 g tuňáka ve vlastní šťávě
    4
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Opraný ledový nebo jiný listový salát natrhejte na kousky, rajčata pokrájejte na měsíčky a bazalku nasekejte nadrobno.

02.

Vše promíchejte se scezenými fazolemi, naklíčenými luštěninami, najemno nakrájenou cibulí a dobře promíchejte se zálivkou, kterou jste si připravili z olivového oleje, octa, hořčice, česneku, soli a pepře. 

03.

Tuňáka sceďte, rozdělte vidličkou na kousky a salát jím hustě posypte.

Načítám