Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jak udělat dojem? Naservírujte obrácený koláč s citrusy! Kokos pomerančům jen dodá říz! Jdete do toho s námi?

30 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
28 cm průměr formy
Koláč
  • 200 g másla
    7
  • 180 g cukru krupice
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 3 ks vejce
    3
  • 180 g kokosu
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 150 g bílého jogurtu
    7
  • 1 špetka soli
Pomerančový sirup
  • 3 ks pomeranče
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku vody
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte pomeranče a sirup. Cukr rozpusťte na mírném ohni s vodou, přidejte na půlcentimetrové plátky nakrájené pomeranče a vařte 10 až 15 minut, než pomeranče trochu změknou. Sceďte a sirup schovejte na dokončení.

02.

Dortovou formu vyložte celou pečicím papírem a dno poklaďte plátky pomerančů.

03.

Změklé máslo utřete s cukrem, špetkou soli, nastrouhanou pomerančovou kůrou a vejci. Přidejte jogurt a vmíchejte mouku s kypřicím práškem a kokos.

04.

Těsto vlejte do formy na pomeranče a pečte asi hodinu na 160 stupňů.

05.

Nechte 10 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte a stáhněte pečicí papír.

06.

Celý koláč potřete zbývajícím sirupem.

Energetická hodnota celkem pro: 28 cm průměr formy
Energie19 392,7 kJ
Bílkoviny48,31 g
Tuky244,35 g
Sacharidy556,67 g
Sůl1,79 g
SAFA143,38 g
Vláknina30,6 g
Cukry456,93 g
Související témata:

Načítám