Hlavní obsah
3,5
(4)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jak udělat dojem? Naservírujte obrácený koláč s citrusy! Kokos pomerančům jen dodá říz! Jdete do toho s námi?

30 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
28 cm průměr formy
Koláč
  • 200 g másla
  • 180 g cukru krupice
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 3 ks vejce
  • 180 g kokosu
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 špetka soli
Pomerančový sirup
  • 3 ks pomeranče
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku vody
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte pomeranče a sirup. Cukr rozpusťte na mírném ohni s vodou, přidejte na půlcentimetrové plátky nakrájené pomeranče a vařte 10 až 15 minut, než pomeranče trochu změknou. Sceďte a sirup schovejte na dokončení.

02.

Dortovou formu vyložte celou pečicím papírem a dno poklaďte plátky pomerančů.

03.

Změklé máslo utřete s cukrem, špetkou soli, nastrouhanou pomerančovou kůrou a vejci. Přidejte jogurt a vmíchejte mouku s kypřicím práškem a kokos.

04.

Těsto vlejte do formy na pomeranče a pečte asi hodinu na 160 stupňů.

05.

Nechte 10 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte a stáhněte pečicí papír.

06.

Celý koláč potřete zbývajícím sirupem.

Související témata:

Načítám