Hlavní obsah

Ochrana a zábava na slunci pro vaše děti

Reklama

Děti se o sebe nedokážou postarat: proto je velmi důležité, aby rodiče chránili také sluneční stránky jejich života.

Článek

Kůže dětí a novorozenců velmi jemná, není zvyklá na sluneční záření, a proto je extrémně citlivá. Přípravky používané na ochranu před UV zářením už dávno nejsou „opalovacími“ přípravky, tedy přípravky určenými na opalování. Kvůli prokazatelné souvislosti rakoviny kůže s vystavováním pokožky UV záření a stále narůstajícímu výskytu slunečních alergií se ochrana před UV zářením stává spíše medicínskou než kosmetickou záležitostí.

Na trhu je celá řada kvalitních i méně kvalitních, dražších i levnějších produktů. Ovšem podle čeho se má běžný spotřebitel orientovat? Jedním z vodítek může být průzkum Lékárníci doporučují 2012, ve kterém lékárníci zvolili jako nejlepší už po pátý rok za sebou řadu DAYLONG švýcarské farmaceutické společnosti Spirig.

Daylong – sluneční ochrana pro všechny

Úspěch řady DAYLONG je založen na dvou základních kamenech: použití velmi kvalitní kombinace UV filtrů a využití liposomů – mikrostrukturálních částic, které zajišťují vysokou odolnost naneseného přípravku na pokožce. Díky nim se UV filtry dostanou tam, kde mají být: na všechny nerovnosti kůže. Pro nerušený zážitek z koupání jsou produkty vybavené extrémní odolností vůči sladké i slané vodě. Optimalizované složení neobsahuje zbytečné látky a všechny produkty jsou bez parabenů. Kombinace UV filtru Tinosorb M a Tinosorb S zabezpečuje vynikající ochranu v celém nebezpečném spektru UV záření. Podle potřeby jsou dostupné s ochranným faktorem SPF 15 až 50+.

Základní pravidla pro pobyt na slunci

V začínající sezóně 2013 najdete Daylong v nových, moderních obalech. Ochranný faktor je snadno identifikovatelný a na obalu jsou nezbytné textové informace pro správnou aplikaci. Jednoduché 3barevné členění usnadňuje výběr vhodného produktu – produkty sluneční ochrany pro dospělé poznáte podle svěží oranžové barvy, dětské produkty mají barvu žlutou a modrá barva patří produktům ošetřujícím kůži po pobytu na slunci.

Daylong myslel také na ochranu nejmenších dětí, pro které je určený krém Daylong baby výlučně na bázi mikropigmentů, který neobsahuje chemické filtry.

Rady pro děti – naše sluníčka

  • Dětská kůže je zvláště citlivá. Není zvyklá na slunce, protože rohová (nejvrchnější) vrstva kůže ještě není plně vyvinutá. Dbejte na to, aby kojenci a malé děti nebyli vystaveni přímému slunečnímu záření. A to i tehdy, když používají produkty sluneční ochrany. Používejte produkty sluneční ochrany i ve stínu.
  • Dětská kůže si déle pamatuje. U dětí platí ještě více než u dospělých: Kůže si „pamatuje“ po celý život každé spálení. A nezapomíná!
  • Dítě vždy natřete vhodným produktem sluneční ochrany. Naneste asi 20 minut před pobytem na slunci. Nezapomeňte ošetřit také rty, nos a uši. K zachování ochrany nanášení přípravku často opakujte. Děti mají různé fototypy. Proto je lepší zvolit raději vyšší ochranný faktor. Přehled fototypů najdete na www.daylong.cz

Správná ochrana je důležitá. Děti by měly mít na slunci vždy pokrývku hlavy, oblečení a sluneční brýle. Nejlépe oblečení a pokrývku hlavy z pevně tkaných materiálů.

Reklama

Související témata:

Načítám