Hlavní obsah

Oční linky: Jaké vydrží celý den a dobře se malují?

Foto: Dasha_Romanova, Shutterstock.com

Foto: Dasha_Romanova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ideální oční linky? Našli jsme pro vás jedničky ve všech kategoriích: tekutých a gelových linek, fixů i klasických tužek. Které podle nás získaly zlatou medaili a proč?

Článek

Sehnat takové oční linky, aby měly ideální štěteček, byly tekuté tak akorát, nerozmazávaly se, nevysychaly, neobtiskovaly se a vydržely krásné celý den, je těžké. Jak je vidět, jde o jeden z produktů, na které klademe vysoké nároky. Jaké druhy seženete v obchodech a které nám podle redakčního testu nejvíce vyhovovaly, jak z hlediska ceny, tak i jejich aplikace?

Tekuté oční linky

První cenu mezi tekutými podle nás vyhrává… ta nejlevnější varianta od Essence. Někdy jednoduše neplatí, že za kvalitu si musíte připlatit. Hned v závěsu jsou linky od NYX, které vynikají tím, že jsou matné a skvěle pigmentované. Největší výhodou těchto linek je extrémně tenký štěteček. Můžete s ním nalíčit i velmi jemnou linku podél linie řas. Když trochu přitlačíte a nanesete víc vrstev, vytvoříte i výraznější kočičí linku. Nehodí se však pro úplné začátečnice. Pro ty je lepší fix, se kterým se snadněji kreslí.

Foto: Archiv firem

Tekuté linky Superlast deep black, Essence, 70 Kč; Matná tekutá linka NYX, 219 KčFoto: Archiv firem

Fixy na oči

Zastánkyně klasické černé a výrazné linky ocení širší hrot u fixu, jako tomu je u anglické značky Mii. Tužka je silná, takže se dobře drží v ruce. Plusem je, že nevysychá a pohodlně s ní nalíčíte obě oči. Doporučujeme skladovat fixy na oči ve svislé poloze, abyste zajistily, že barva bude v hrotu.

Foto: Archiv firmy

Fix na oči Showstopping Eyeliner Knockout 01, Mii, 485 KčFoto: Archiv firmy

Pro ty z vás, které se nebojí experimentovat s barvami, je ideální barevná fixa od Dermacolu. Seženete ji v modré, zelené a hnědé barvě. Linka se dobře vykresluje a nevynechává barvu jako spousta jiných fixů. 

Foto: Archiv firmy

Barevný fix na oči Dermacol, 99 KčFoto: Archiv firmy

Klasické tužky

Pokud je váš styl spíše jemně rozmazaná linka, sáhněte po tužce na oči. Vyhněte se obkreslování celého oka, působí to tvrdě a nesluší žádnému věku. Linku pak štětečkem rozmazejte do ztracena. Ty od Mary Kay nebo v levnější variantě od značky Rimmel jsou dostatečně měkké, vysunovací a z druhé strany mají ořezávátko. Ta od Rimmelu má na druhé straně ještě navíc malou houbičku pro rozmazání linky!

Foto: Archiv firem

Konturovací tužka na oči Mary Kay, 330 Kč; Tužka na oči Exaggerate Eye Definer, Rimmel, 119 KčFoto: Archiv firem

Gelové linky

Pro zkušené malířky kočičích linek doporučujeme gel od Bobbie Brown nebo MAC. Na oku drží jako přibité a neobtiskávají se, jsou černočerné. Mají tužší konzistenci a k jejich nanášení si musíte pořídit štěteček. Nevýhodou může být, že rychle vysychají, takže je lepší je při líčení vždy přiklopit víčkem.

Foto: Archiv firem

Dlouhotrvající gelové oční linky Bobbi Brown, 675 Kč; Dlouhodržící gelová linka MAC, 520 KčFoto: Archiv firem

Používáte oční linky? Jaké jsou vaše nejoblíbenější?

Související témata:

Načítám