Hlavní obsah

Odborníci tvrdí: Ženy se podle orgasmu dělí do 5 skupin! Souhlasíte?

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvrcholení buď je, nebo není. Mnozí si proto myslí, že se ženy s ohledem na „sladkou tečku“ dělí jen do dvou kategorií, což je omyl. Existuje pět orgastických skupin. Do které patříte vy?

Článek

Jedna ho má častěji, druhá ne, třetí ho zažila asi tak dvakrát a doteď se o něj snaží… Která žena je na tom nejlépe? Ta první, jistě, ale to neznamená, že právě u ní je všechno v pořádku. Vlastně je to tak, že se ženy, aspoň co se týče orgasmů, dělí do pěti kategorií. Sestavila je a popsala australská psycholožka a sexuoložka Vivienne Cass ve své publikaci Opojný orgasmus. Hádali byste tohle?

1. Občas a někdy

Popis skupiny: ženy, které mají běžné potíže s dosažením orgasmu

„Opravdu stačí málo a ženy přestanou být sexuálně vzrušitelné. Stres, únava, starost o děti či rodiče nebo třeba jen špatný den. To všechno jsou faktory, které mají negativní vliv na dosažení vyvrcholení. Jestli se vám to čas od času stává, zachovejte klid, existují tisíce žen s naprosto stejnými problémy,“ popisuje odbornice. Rovnou připomíná, že se nestává, aby byl orgasmus vždycky, při každém milování.

2. Nikdy – už od začátku

Popis skupiny: ženy, které ještě nikdy nezažily orgasmus

Výjimečné? Zdaleka ne. Sexuologové, včetně Zlatko Pastora, potvrzují, že anorgasmie je u žen poměrně častá. Jak rozpoznat, že se nejedná jen o časově omezenou epizodu? „Možná jste to opakovaně zkoušely, ale bez úspěchu. Třeba jste netušily, že ženy by něco takového měly prožívat. Nebo jste až doteď po ničem takovém netoužily,“ uvádí hlavní znaky této skupiny Vivienne Cass.

3. Málokdy

Popis skupiny: ženy, které mají orgasmus pouze zřídka, a to ještě jen s vynaložení maximálního úsilí a při velkém štěstí

Dřina, dřina a zase jenom dřina. Stává se, že pomůže sklenička vína a s ní související extrémní pocit uvolněnosti. Pak možná, kdysi v úterý a o Vánocích…

4. Dřív ano, teď ne

Popis skupiny: ženy, které dříve zažívaly orgasmus, ale nyní s tím mají problém

Podle Vivienne Cass se často stává, že ženy se cítí velice frustrované, neboť dřív – před měsícem či před lety – orgasmus nebyl problém, nicméně nyní ne a ne přijít. „Je taky možné, že právě vy patříte k ženám, jejichž orgasmy jsou tak slabé a rychlé, že si je skoro ani neuvědomíte. Lehce dosažitelné orgasmy jsou ty tam a vy o ně musíte bojovat,“ upřesňuje.

Foto: MJTH, Shutterstock.com

Hlavní je, aby si žena milování opravdu užívala. Orgasmus je takový vítaný bonus Foto: MJTH, Shutterstock.com

5. Pouze za určitých podmínek

Popis skupiny: ženy, jejichž orgasmy jsou vázány na vyhraněnou techniku, atmosféru, určitý typ chování milence, jeho postupy či vzhled

Při masturbaci to možná jde snadno, ale během pohlavního styku nikoli. Vyvrcholení je rychlé, když hraje oblíbený hudební žánr… Nebo máte navyklý jeden způsob dráždění, který preferujete, jinak „nic není“. Jste to vy? A teď, babo raď. Řešit, nebo neřešit? Ostatně, každá ze skupin má něco…

Fenomén orgasmus. Posedlost škodí!

O vhodnosti konzultace s terapeutem, psychologem či sexuologem není třeba diskutovat, nicméně obecně se odborníci shodují v tom, že žena by se měla radovat ze svého sexuálního života, rozvíjet ho a prožívat své orgasmy, ať jsou vyvolané jakkoli. A když zrovna ty nepřicházejí, není to to nejdůležitější, i když mnozí tvrdí opak. Zmíněný sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality v této souvislosti upozorňuje na nešvar dnešní doby.

„Všichni touží po jednoduché radě, co spolknout, jaký hmat použít. Vždyť se o tom přece všude píše, dokonce pan doktor v televizi říkal, jak je to jednoduché! Jenže orgasmus je spíš hlavolam,“ popisuje sexuolog s tím, že cesta k ženskému vyvrcholení trvala tisíce let. Pro ženskou reprodukci má totiž pramalý význam. Vlastně žádný. Otěhotnět se dá s ním i bez něj. Ale na druhou stranu se dá pochopit, že se za ním kdekdo honí… I vy?

Je pro vás orgasmus životně důležitý?

Reklama

Související témata:

Načítám