Hlavní obsah

Odloudily jste partnera jiné? Nečekejte, že váš vztah vyjde!

Foto: Thinkstock

Vztahy s ukradenými muži většinou úspěšně nekončíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líbí se vám muž, který je ale zadaný? Tak zbystřete! Takzvané vztahové pytláctví se totiž většinou nevyplácí a vztah s „ukradeným“ mužem málokdy skončí úspěchem. Proč?

Článek

Je to bohužel dost rozšířený jev. Svobodná žena najde zalíbení v muži, který s někým žije, je ženatý a třeba má i děti. On jejím svodům (leckdy velmi snadno) podlehne a kvůli nové ženě opustí stávající partnerku. Jenže podle odborníků je to většinou prohra pro obě strany, pro tu, co „krade", i pro tu, co se nechá „okrást“.

Vztah stojí na nejistotě

Podle odborníků jsou muži, s nimiž jste se poznaly, když byli zadaní, méně spolehliví a méně oddaní než ti, kteří jsou v době seznámení volní. Navíc ukradení pánové mají větší sklony k nevěře. Vztah s nimi je od počátku zatížen nedůvěrou a podezřívavostí.

„Koneckonců, jak můžete věřit někomu, kdo kvůli vám opustil a zradil někoho jiného? Pokud jste toho muže někomu přebraly, moc dobře víte, že je schopen podvádět. Byly jste přece u toho, když v jedné ruce držel mobil a tvrdil ženě, že je v práci, a druhou rukou přitom hladil vaše stehno,“ vysvětluje britská sexpertka Tracey Cox. Je tak více než logické, že když vám tenhle muž zavolá, že se zdrží v práci, vás napadne, zda je to skutečně pravda.

Navíc ukradení muži nebývají příliš vztahově inteligentní. „Podlehne-li muž svodům jiné ženy, a přitom je ve vztahu, něco to říká o jeho přístupu k partnerství. Pokud muž partnerskou krizi řeší odchodem ze vztahu, svědčí to o jeho nízké vztahové inteligenci. V každém partnerství dříve či později nastane větší či menší krize, tedy je zřejmé, že nastane i s novou ženou. Pak hrozí, že po předešlém vzoru nahradí tu stávající,“ říká kouč partnerských vztahů Kateřina Matláková ze Školy pro ženy.

Foto: Thinkstock

Jednu ženu podvedl s vámi, proč by něco podobného nemohl udělat vám?Foto: Thinkstock

Rozčarování

Problém nastává i ve chvíli, kdy daný muž přestane být vzácným zakázaným ovocem, ale ocitnete se v realitě. Ta kvůli jeho závazkům z minulosti nemusí být bezproblémová.

„Mnoho mužů, kteří odejdou od rodiny kvůli nové partnerce, pak trpí pocity viny. Zároveň rozvodové řízení, vyrovnání majetku či spor o děti může být psychicky i emočně velmi náročné. Nová partnerka však nemusí být vždy schopna poskytnout dostatečnou podporu muži, který už nesrší tolik vtipem jako dřív. Některá partnerství tak mohou skončit dřív, než začala,“ varuje Kateřina Matláková.

Ztroskotat to může i jinak. Vztahovému pytláctví se totiž často oddávají lidé s nízkým sebevědomím. Tím, že jiné ženě odloudí muže, si vlastně dokážou, že jsou atraktivní, sexy a žádoucí. „Jenže takto nabyté sebevědomí rychle vyprchá a je potřeba se vydat na další lov. A tak to někdy ten, kdo byl ukraden, pořádně odskáče. Zůstává totiž sám, opuštěný tím, kvůli komu si zdevastoval svůj předešlý život,“ tvrdí Tracey Cox.

Foto: Thinkstock

Nedůvěra, to je podle odborníků hlavní riziko ve vztazích s odlouděnými mužiFoto: Thinkstock

Láska si nevybírá. Vážně?

Oblíbeným argumentem bývají věty o tom, že lásce neporučíte. Jsou samozřejmě případy, kdy se do sebe dva zadaní lidé zakoukali, chvíli se s tím snažili bojovat, ale nakonec to nedokázali a jsou spolu šťastní dodnes. Přesto prý není úplně pravda, když říkáte, že nemůžete ovlivnit to, do koho se zamilujete.

„Všichni včas poznáme, když nás někdo přitahuje. Pokud je tímhle člověkem někdo ,zakázaný´, slušné je se okamžitě vyhnout situacím, které by vaši vzájemnou náklonnost mohly rozvíjet,“ upřesňuje Tracey Cox. Takže třeba nepřijmete pozvání na kávu od sexy ženatého souseda. „Propadáme touze a lásce, když si to dovolíme. To, do koho se zamilujete, není mimo vaši kontrolu, je to vaše volba,“ zakončuje Tracey Cox.

Tak co, ukradly jste někdy nějaké ženě muže? Nebo ho odloudil někdo vám?

Reklama

Související témata:

Načítám