Hlavní obsah

Odložte si. Máme super věšáky!

Foto: Chic.cz

Praktický věšák se zrcadlem oživí každou chodbu (2995 Kč)Foto: Chic.cz

Reklama

Zařizujete právě předsíň a nechcete se spokojit s klasickým botníkem a pár háčky na kabáty? Nebo hledáte zajímavý stojan na oblečení vašich dětí, aby se neválelo v pokojíčku po židlích a na zemi? Máme pro vás pár tipů. Oživte interiér netradičním designovým věšákem! Připravte se však na to, že za originalitu se platí.

Článek

Z praktického hlediska najdou věšáky své uplatnění především u vchodových dveří a v předsíňových halách. Je to zároveň první místnost, která upoutá pozornost vaší návštěvy, a proto její vzhled nepodceňujte. Uvidíte, že když pověsíte známým bundu na plastové sobí paroží nebo na šipky, a ne na obyčejné kovové háčky, jistě si všimnou a vaši snahu také ocení.

Foto: Alax.cz, Chic.cz

Kouzelné věšáky z plastu: 1980 Kč, 695 KčFoto: Alax.cz, Chic.cz

Foto: Konsepti.com, Pointshop.cz

Další originální kousky z plastu za 7413 Kč a 16 500 KčFoto: Konsepti.com, Pointshop.cz

Sice toho nejspíš moc nevykouzlíte v panelákových mini chodbách, ale stačí popustit o trochu více uzdu fantazii, zapátrat v obchodech s nábytkem nebo se inspirovat tímto naším článkem, a rázem oživíte nenápadný kout vaší domácnosti zajímavým kouskem. Přesto pamatujte na to, kde chcete věšák využít. „V dnešní době je důležité pracovat s prostorem. Pokud ho jde jakkoli ušetřit, je to dobré, a k tomu výborně poslouží různé závěsné věšáky, háčky a stojany,“ říká Karel Svítil z nábytku Alax.

Jednotlivé samostatné háčky vám příliš místa nezaberou a jsou nejlepším řešením nejen do malých předsíní, kde je můžete uspořádat podle sebe, například cik cak či do oblouku, ale můžete je využít také v dětských pokojích. V ložnicích se zase nejčastěji uplatní „němý sluha". Skládá se z vrchního ramínka na košile či svetry a spodní hrazdy na kalhoty. Součástí může být i další háček nebo držák. Pokud ale váš interiér nabízí dostatek prostoru, určitě stojí za úvahu velký stojanový věšák třeba z plastu.

Foto: Pointshop.cz, Vaclavik-design.com

Stojanové věšáky zajímavých tvarů se budou vyjímat ve větších halách (12 490 Kč, 11 000 Kč)Foto: Pointshop.cz, Vaclavik-design.com

V hlavní roli plast

Už dávno není hlavním materiálem pro výrobu věšáků pouze klasický kov a dřevo, ale v dnešní moderní době se hojně využívají různě upravované odolné plasty. Jejich výhodou je rychlá a snadná údržba. A plast využil pro výrobu jedinečného věšáku i český designér Ondřej Václavík: „Věšák se skládá z jednoduchých ramínek, která se dají zasouvat a vysouvat z drážek v kovové trubce. K pověšení oděvu můžete využít jak samotných ramínek, tak i kovových háčků. Díky této široké funkčnosti ho lze využít jak v domácnosti, tak i v kanceláři.“

Foto: Pointshop.cz

Věšák jako obří tulipán? Proč ne (4520 Kč)Foto: Pointshop.cz

Inspirace přírodou

Květiny, stromy, futuristické větvičky, ptáčci... I takové tvary naleznete ve světě věšáků, které lze využít pro úsporu místa. A pohrát si můžete nejen s tvarem, ale i s barvami, které modernímu interiéru dodají šmrnc. Ve vašem bytě nebo domě se jistě bude vyjímat velký oranžový či růžový tulipán nebo hráškově zelené větvičky na zdi. Oboje seženete v internetovém obchodě s designovými kousky Pointshop.cz.

Foto: Alax.cz, Pointshop.cz

Originální věšáčky inspirované přírodou (5040 Kč, 6590 Kč)Foto: Alax.cz, Pointshop.cz

Děti si je oblíbí

Děti mají občas ve zvyku své oblečení naházet v pokojíčku ledabyle na židli nebo na zem. Chcete-li se tedy vyhnout věčnému sbírání jejich svršků nebo napomínání, ať si uklidí, zkuste to vyřešit veselým „němým sluhou", stojanovým věšákem ve tvaru obří tužky nebo vtipnými háčky s oblíbenými pohádkovými postavičkami či ve tvaru psích ocásků.

Foto: Detske-pokoje.eu, Pointshop.cz

Barevné kousky do dětských pokojů (1100 Kč, 12 190 Kč)Foto: Detske-pokoje.eu, Pointshop.cz

Foto: Chic.cz, Ikea

Tyhle kousky ocení i děti (795 Kč a 49 Kč za 1 kus)Foto: Chic.cz, Ikea

Luxus za desetitisíce

Tak tyhle věšáky rozhodně nepořizujte do malých prostor. Vyjímat se budou spíše v luxusně zařízených domech a velkých vstupních halách, kde na sebe strhnou pozornost spíše jako umělecké dílo. Jejich cena se totiž šplhá už do závratných výšin. Tyto dva kousky pořídíte u firmy Konsepti v řádech desetitisíců.

Foto: Konsepti.com

Věšák jako umělecké dílo stojí i desítky tisíc (40 529 Kč, 53 449 Kč)Foto: Konsepti.com

A jaký věšák dělá společníka vám? Je to věc, kterou v bytě neřešíte, nebo jste vsadili na originalitu?

Reklama

Související témata:

Načítám