Hlavní obsah

Odvážné i po padesátce: Které slavné dámy se nestydí?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Když mladé a štíhlé dívky nafotí odhalenější fotografie nebo sehrají odvážnější filmové scény, není to zase tak velké hrdinství. Pro slavné ženy v pokročilejším věku to ovšem znamená posbírat pořádnou dávku odvahy, nebo si být jisté svým tělem. Tyto celebrity se za svá těla nestydí.

Článek

Některé slavné ženy rozhodně nejsou žádné stydlivky. Kvůli filmovému natáčení nebo příspěvku na sociální sítě se klidně svléknou i po padesátce nebo po šedesátce. Dávají tím najevo, že ženské tělo si zaslouží pozornost v jakémkoli věku a nemělo by být tabuizováno.

Felicity Huffman (58)

Americká herečka, známá hlavně ze seriálu Zoufalé manželky (2004–2012), se v roce 2019 objevila nahoře bez ve filmu Tammy's Always Dying. Ve snímku režisérky Amy Jo Johnson (50) ztvárnila narcistní matku alkoholičku, která své dceři neustále vyhrožuje sebevraždou, aby na sebe upoutala pozornost. V jedné scéně je herečka ve vaně, a tedy logicky bez oblečení. Odhalila se v sedmapadesáti letech.

Foto: Profimedia.cz

Dceru Catherine si zahrála Anastasia Phillips (48)Foto: Profimedia.cz

Zuzana Kronerová (68)

Otužování je velmi trendy zejména v posledním roce, kdy se lidé snaží posílit imunitu kvůli koronavirové pandemii. Slovenská herečka se do ledové Vltavy nořila už v roce 2016 při natáčení komedie Bába z ledu (2017), protože její hlavní hrdinka propadne otužování. Plavání sice absolvovala v plavkách, ale ve snímku v režii Bohdana Slámy (53) nechybí milostná scéna s Pavlem Novým (72). V ní se ukázala Zuzana Kronerová v rouše Evině a za svůj herecký výkon získala Českého lva pro nejlepší herečku. V rozhovoru následně prozradila, že tímto způsobem hájí právo starších lidí na lásku.

Foto: Profimedia.cz

Při milostné scéně se musela Zuzana Kronerová županu vzdátFoto: Profimedia.cz

Eliška Balzerová (71)

Komedie Ženy v pokušení (2010), kterou režíroval Jan Vejdělek (48), už dnes patří ke klasikám české kinematografie. Za svůj výkon v roli energické svůdnice Vilmy, která nenechá žádného muže na pokoji, byla herečka odměněna Českým lvem za vedlejší roli. Měla by ovšem dostat i speciální cenu za odvahu. Jako šedesátnice nafotila pro účely filmu akt, který následně sloužil jako přebal Vilminy knihy.

Foto: Profimedia.cz

Dceru Elišky Balzerové si zahrála Lenka Vlasáková (48) a vnučku Veronika Khek Kubařová (33)Foto: Profimedia.cz

Madonna (62)

Známá zpěvačka nebyla nikdy žádná stydlivka. Úsporné kostýmy, lascivní pohyby nebo šaty, ze kterých jí vykukují prsa. S ničím z toho neměla nikdy problém, právě naopak. Pravda je, že její tělo vypadá i po šedesátce skvěle, takže má být na co hrdá. Na Instagramu klidně vystaví fotku z koupelny, kde je nahoře bez.

Foto: Profimedia.cz

Na své tělo je Madonna hrdá a ukazuje ho každou chvíliFoto: Profimedia.cz

Elizabeth Hurley (55)

Jasné vzkazy, že rozhodně nepatří do starého železa, posílá do světa i tato anglická herečka a modelka. V lednu zveřejnila fotografie, na kterých pózuje bez podprsenky v huňatém kožešinovém kabátu. Zatímco někteří sledující jí nadšeně tleskali za odvahu, od jiných se dočkala kritiky. Například novinář Piers Morgan (55) jí vzkázal, že sice vypadá dobře, ale v pětapadesáti letech už by si radši měla nechat oblečení na sobě. Následně se za své výroky omluvil.

Foto: Profimedia.cz

Takto herečku vyfotila její vlastní matkaFoto: Profimedia.cz

Sharon Stone (62)

Pro hvězdu Základního instinktu (1992) režiséra Paula Verhoevena (82) je nahota také poměrně běžnou věcí. Bere ji nejen jako důležitou součást natáčení, ale svléká se i pro obálky věhlasných magazínů. Například v roce 2015 se v sedmapadesáti letech obnažila pro Harper's Bazaar. Její kariéra v hanbatém focení je poměrně dlouhá, už v roce 1990 pózovala pro Playboy.

Foto: Profimedia.cz

Její nahé fotografie nepůsobí vůbec vulgárněFoto: Profimedia.cz

Pavlína Pořízková (55)

Co ukazovat má rozhodně i tato americká supermodelka českého původu. V únoru zapózovala na svém Instagramu nahá. Poprsí si zakryla rukama a intimní partie čelem postele. V příspěvku se rozepsala o tom, že zatímco dříve po ní lidé pomalu chtěli, aby chodila nahá, po padesátce se ženy setkávají s kritikou svého těla a za odvážnější snímky jsou odsuzované. Tak se najust vyfotila.

Foto: Profimedia.cz

Modelka se v příspěvku postavila proti tabuizaci ženského těla po padesátceFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám