Hlavní obsah

Nahé fotky ještě před osobním setkáním? Realita současnosti!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před třiceti lety, když jste chtěli získat něčí nahou fotku, museli jste se mu vloupat do domu a tam dlouhé minuty šmejdit. V době internetu a online seznamek se však věci změnily. Kolik lidí si pořizuje sexy selfíčka a kdo je posílá ještě před tím, než dorazí na rande?

Článek

Soukromí, stud, cudnost. Vážně si myslíte, že v dnešní době ještě něco takového existuje? Nenechte se mýlit, prsa a penisy se vystavují jako na běžícím pásu, což odhalil průzkum, který v květnu 2019 uspořádala jistá americká agentura pro portál Bad Girls Bible.

Zúčastnilo se ho 1058 amerických mužů a žen (hezky půl na půl) ve věku 18 až 73 let. Respondenti přitom neznali podrobnosti o tématu ankety. Pouze dostali informace, že se vědci zajímají o data ohledně zasílání a přijímání fotografií v moderním světě. Dotazníky však odhalily pár velmi zajímavých věcí o tom, jak funguje novodobé seznamování.

Nejdřív se svlékni, pak uvidíme

Akty s někým z online seznamky si vyměnilo 23 % ještě před tím, než došlo na rozhovor o osobním setkání. Většina z nich se však s nápadníkem nakonec nikdy neviděla. Alespoň jednou za život „obnažené selfíčko“ pošlou 4 lidé z 10, přičemž častější je to u jedinců do 30 let. A jak vlastně taková odhalená podobizna vypadá?

Tak schválně. Kdo je chlípnější?

V 63 % vedou ženská ňadra, u 37 % je v hlavní roli rozkrok. Na otázku, zda někdy snímek zahrnuje prsa, klín a současně i obličej, 56 % dam uvedlo, že pár takových „kompletních“ obrázků už v minulosti poslalo. Co se týče mužů, tak svůj penis pravidelně zvěčňuje 75 % dotázaných, zbylých 25 % k tomu neváhá připojit i tvář. Jedná se o neškodnou zábavu, nebo narůstající problém?

Muži své akty posílají až čtyřikrát častěji než ženy. Stává se však, že neznají základy slušného chování. Penisy odesílají bez vyzvání a leckdy i opakovaně, což se ženám nelíbí. I proto se téměř polovina z nich v tomto směru svěřila se špatnými zkušenostmi a negativními emocemi po obdržení pyje v erekci. Když se k tomu připojí i vzkaz „tak co, dáš si říct?“, vůbec se nedivíme. Za dámské rozčarování však může nejen nevhodný přístup ze strany mužů, protože nátlak není sexy, ale paradoxně i pokročilá technologie. (Kteří smajlíci naznačují návrh na sex?)

Foto: UfaBizPhoto, Shutterstock.com

Ach, ty se neholíš všude? Digitální rozlišení chytrých přístrojů odhalí i věci, které nechcete vidětFoto: UfaBizPhoto, Shutterstock.com

Zrádné rozlišení

Online seznamovací aplikace jsou živnou půdou pro akty již téměř dvě desetiletí. Jenže v roce 2000, kdy byla spuštěna celosvětově známá mega seznamka eHarmony, měl první telefon vybavený fotoaparátem rozlišení 0,35 megapixelů. V dnešní době je už s obvyklými 48 megapixely vidět každý pór kůže a sebemenší detail, který může působit nesmírně vulgárně. A nikdy nemáte jistotu, co se s fotkou bude dít dál. Co vám říká pojem digitální stopa?

Vše si dvakrát promyslete

V současnosti může být jakákoliv aktivita v online prostředí uložena a není vyloučeno, že poslouží k manipulaci či rovnou k vydírání. Jste si jistí, že na vás nikdo nic nemá?

Přitom vlastní nahou fotografii by bylo ochotno prodat někomu jinému 12 % všech respondentů, ženy dokonce dvakrát častěji! A to za průměrnou cenu 74 dolarů, v přepočtu tedy 1883 korun českých. Za akt známé celebrity je ochotno zaplatit 15 % mužů, ale jen 3 % žen. Pánové jsou tedy v tomto případě pětkrát ochotnější než ženy.

Fotku bez bikin si nechávám, miláčku!

Z výpovědí dotazovaných vyplynulo, že si polovina mužů i žen po rozchodu s partnerem schovává jeho akty, kterých se odmítá vzdát. Je v tom nostalgie, láska, radost, bolest či vzpomínky? Od všeho trochu! Pokud si totiž myslíte, že dotyční tak činí pouze z dobrých úmyslů, jste naivní. Svoji roli sehrává i pomsta, jež, jak se říká, nejlépe chutná zastudena. Tak si dejte pozor, co komu a proč dáváte. Mohlo by se vám to vymstít.

Reklama

Načítám