Hlavní obsah

Madonna slaví 61! Hádali byste jí její věk?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Miliony prodaných desek, kontroverzní show, sexy pózy a odhalené kůže někdy víc než dost. To je zpěvačka Madonna – sexuální symbol 80. let. Královna popu, kterou jedni milují, druzí nenávidí, je zapsána i v Guinnessově knize rekordů. A právě dnes slaví své 61. narozeniny.

Článek

Patří mezi nejvlivnější osobnosti světového showbyznysu. Madonna Louise Veronika Ciccone je americká zpěvačka, skladatelka, herečka, tanečnice, producentka, režisérka a módní ikona. Její cesta ke slávě byla dost trnitá. Začínala jako servírka a za pár dolarů se i svlékala…

Foto: Profimedia.cz

Kontroverzní umělkyně si ze svých kritiků nic nedělá. Odjakživa chtěla vyčnívatFoto: Profimedia.cz

Dětství v bídě

Madonna se narodila v roce 1958 v americkém Michiganu do velké rodiny, konec konců sedm sourozenců není zrovna málo. Temperament zdědila po svých rodičích - táta byl Ital a maminka měla francouzsko-kanadské předky. Rodina byla dost chudá a malá Madonna neměla ani moc přátel. Lidé na ni prý koukali jako na podivína. Ve dvaceti letech odešla z domova a přestěhovala se do New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Madonna byla v 80. letech považována za sexuální symbol, rok 1989Foto: Profimedia.cz

Z baru až do rádia

V New Yorku začala nejdříve pracovat jako servírka a pro peníze také pózovala nahá studentům umění. Toužila se ale prosadit a proslavit, a tak chodila na nejrůznější filmové konkurzy. Byla zkusit štěstí i na castingu k filmu Vlasy (1979) od Miloše Formana (†86), kde ale neuspěla. Začala zpívat a své nahrávky posílala mnoha producentům. V roce 1982 se jí podařilo prosadit na hudební scéně debutovým hitem Everybody. Své první album nazvané „Madonna“ vydala o rok později.

Foto: Profimedia.cz

Madonna se svlékala za pár dolarů studentům uměníFoto: Profimedia.cz

Madonna a rodina

V roce 1985, rok po vydání kontroverzního alba „Like a virgin“ se stejnojmenným hitem, se Madonna provdala. Jejím prvním mužem se stal herec Sean Penn (58). Manželství ale bylo dost italské a nejednou k nim vyrážela policie kvůli domácímu násilí. Není se čemu divit, že vydrželo jen 4 roky. Svou nejstarší dceru Lourdes Leon (22) má se svým tehdejším osobním trenérem, kterého si ale nikdy nevzala. Další sňatek se konal v roce 2000. Tehdy si vzala o 10 let mladšího režiséra Guye Ritchieho (50). Novomanželům se téhož roku narodil syn Rocco (19). Po osmi letech se ale rozvedla i s druhým manželem. Madonna v průběhu let adoptovala ještě celkem 4 děti z afrického státu Malawi.

Co se týče mužů, má Madonna celkem jasno. Zbožňuje výrazně mladší milence. Jedním z nich byl třeba model Aboubakar Soumahoro, tehdy pětadvacetiletý. Nebo stejně starý tanečník Timor Steffens. Madonna si s nimi údajně skvěle rozumí a vyhovuje jí, že mají hodně energie – tak jako ona.

Foto: Profimedia.cz

Madonna adoptovala celkem 4 děti z AfrikyFoto: Profimedia.cz

Kontroverzní feministka

Madonna se nikdy nebála vyčnívat. Chtěla být vidět a zářit, a to se jí rozhodně povedlo. Její vystoupení a klipy jsou často až skandální. Nebojí se nahoty ani sexuality. Také veřejně podporuje lesbickou a gay komunitu a zároveň je velkou zastánkyní ženských práv. Přestože byla mnohokrát kritizována za dost kontroverzní způsoby, kterými se tuto osvětu snaží dělat, ona má jasno. Prý je zvyklá na to, že jí lidé hází klacky pod nohy. Z kritiků si nic nedělá. Celý život je svá a rozhodně se jí to vyplácí. Od roku 2015 je zapsána v Guinessově knize rekordů jako nejprodávanější ženská umělkyně všech dob. A do důchodu se stále nechystá…

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka se svým bývalým manželem Seanem Pennem Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata: