Hlavní obsah
Foto: Elena Hramova, Shutterstock.com

Foto: Elena Hramova, Shutterstock.com

Rádi byste si udělali domácí limonádu? Přinášíme vám recept na klasiku. Okurková limonáda chutná skvěle!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 litr
  • 2 ks okurky
  • 1 hrst máty
  • 2 ks limetky
  • 2 lžíce třtinového cukru
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Okurky rozkrojte na poloviny a vydlabejte z nich semínka. Semínka vhoďte do džbánu a zbytek můžete protentokrát klidně sníst.

02.

K semínkům přidejte mátu, cukr, šťávu a kůru z půl limetky. Vše podrťte dohromady, přidejte druhou polovinu limety (a případně i o něco víc) nakrájenou na kolečka, zalijte studenou vodou (přidat můžete i pár kostek ledu). Vše promíchejte, případně ještě dchuťte limetkovou šťávou nebo cukrem, a je hotovo.

Zbytek okurky můžete přidat do bramborového salátu.

Související témata:

Načítám